ההבדלים בין רישיון יצרן לרישיון עסק

דף הבית » מאמרי רישוי עסקים » ההבדלים בין רישיון יצרן לרישיון עסק

שני הנושאים המסובכים יותר בתחום עסקי מזון הם – רישיון יצרן ורישום עסק. אז בואו נעשה סדר. מי שמייצר, משווק או מוכר מוצרי מזון חייב להחזיק ברישיון יצרן ולאחרונה גם מאפיות המייצרות מאפים זקוקות להחזיק ברישיון זה. רישיון יצרן נועד כדי למנוע כשלים תברואתיים שיכולים לגרום למחלות שוות וזיהומים של לקוחות ולסכן את בריאותם, ולכן גם אנו כצרכנים מעוניינים לרכוש מזון רק ממקום שבו יש פיקוח מטעם הרשויות. רישיון יצרן הינו נעשה במקביל לרישיון עסק, כלומר כל מי שמייצר מזון חייב להחזיק ברשותו רישיון יצרן וגם רישיון עסק. כלומר, רישיון היצרן אינו בא במקום רישיון עסק אלא בנוסף.

רישיון עסק זקוקים להחזיק לא רק בעלי עסקים המגיעים מתחום המזון, אלא גם עסקים המתעסקים עם חומרים מסוכנות, חברות הסעות, חנויות גדולות ועוד מיני עסקים שונים בהתאם לדרישות רישוי העסקים.

אז מה ההבדל בין השניים?

הדרישות בייצור מזון

רמת הפיקוח בכל הקשור למזון חייבת להיות גבוהה, הרי אם יוצא מזון ממפעל או ממטבח הוא חייב להיות מפוקח עד שיגיע ליעדו, מבחינת תנאי ההובלה כדי שהוא לא יתקלקל בדרך.

שמירה על טמפרטורה מתאימה

על המזון המועבר להיות בטמפרטורה נכונה כדי לשמור על טריות האוכל ושמירה על שרשרת האספקה עד שהמוצר מגיע למסעדות או ללקוח הסופי.

אחסון בכלים מתאימים

במידה ומזון יוצא מהמפעל עליו להיות ארוז היטב בכלים הנכונים יש ארוז כל מזון מסוים באריזה ייעודית לשמירה על טריות המזון.

למעשה, אלו פרמטרים הנחוצים לצורך רישיון יצרן וכל היתר האחרים הם לצורך קבלת רישיון לעסק. חשוב שבעל העסק המבקש לקבל את אישור זה יתעדכן היטב בתקנות הדרושות על פי החוק כדי לקבל כמה שיותר מהר את הרישיונות לידיו.

חשוב לציין כי אסור להתחיל בתהליך ייצור המזון במפעלים טרם קבלת שני הרישיונות הדרושים, ומי שפועל ללא רישיון עסק וללא רישיון יצרן הינו עובר על החוק ויכול לקבל קנסות כבדים ללא רחמים ואף לסכן את העובדים ואת הלקוחות הרוכשים את המזון.

2017-05-17T12:40:42+00:00