רישוי עסקים למעדניות – אספקטים שונים של המזון המוגש

דף הבית » מאמרים כלליים » רישוי עסקים למעדניות – אספקטים שונים של המזון המוגש

תקנות רישוי עסקים למעדניות הן תקנות מחמירות ביותר כחלק בלתי נפרד ממחויבות המדינה לדאוג לבריאות ציבור אזרחיה. פתיחת מעדנייה טומנת בחובה לא מעט "כאבי ראש" ודברים רבים שיש לדאוג להם כגון מציאת המיקום המתאים, המימון, אסטרטגיית השיווק והמיתוג, החדירה לתודעת הציבור והעסקת העובדים המתאימים. מעל לכל ניצב העניין אשר אותו חייבים לקחת בחשבון והוא זה שיקבע האם בכלל תוכלו לפתוח את העסק – קבלת רישוי לעסקים מתאים הכולל בדיקה מקיפה של תוכניות העסק בכלל ובפרט סביב דגשים הנוגעים למזון המוגש, אחסונו ומכירתו. כמובן, לא כל בעל עסק צריך ללמוד אודות הנושא על בוריו. לשם כך ניתן להסתייע בחברות בעלות ניסיון אשר ילוו אתכם צעד אחר צעד בדרך להגשמת חלומכם ופתיחת מעדנייה משגשגת ופורה.

הגשת בקשה לרישיון רוכלות במזון

בעלי מעדניות פועלים בזירת הרוכלות למזון, מייצרים מוצרי מזון שונים, מציגים אותם ומוכרים אותם לציבור. לכן, כל מעדנייה טרם פתיחתה חייבת לעבור תהליך של רישוי עסקים הכולל עבודה במקביל מול הרשות המקומית ככל עסק אך כמו כן גם התנהלות מול משרד הבריאות כחלק מחוק הפיקוח על מוצרים ושירותים. על הבקשה לכלול פירוט מדוקדק של רשימת סוגי המזון במעדנייה, תרשימים הנדסיים של מקום המעדנייה, אמצעי קירור והתאמתם למערכת החשמל בבניין ופירוט של כל המתקנים אשר ישמשו להכנת המזון ואחסונו. יש לציין כי התהליך של רישוי עסקים במקרה זה כולל גם בחינה מדוקדקת  בפרספקטיבה הפוכה, דהיינו, לא ניתן יהיה למכור מזון במעדנייה אשר מקורו מיצרן מזון אשר פועל ללא האישור המתאים – עליכם יהיה להציג את כל הגורמים עימם אתם עובדים (ייצור, הובלה, אחסון וכו').

אחסון טיפול וייצוג

התקנות המחמירות אשר יקבעו אם תקבלו רישוי לעסקים או לא, מטרתן אחת ויחידה – למנוע פגיעה בבריאות הציבור ובסופו של דבר הגנה גם עליכם, בעלי המעדנייה. רישוי עסקים ברוכלות מזון יכלול בחינה מקיפה של הדרך בה תטפלו במזון המוכן באופן הכללי הבא :

הנחה בכלים מתאימים ובשום אופן לא על הרצפה.
החזקת מזון בתחום המעדנייה בלבד.
הקפדה על הוראות יצרן.
מכירה ע"פ סדר רציף – מה שמיוצר ראשון צריך להימכר ראשון ולהיפך.

רישוי עסקים למעדניות כולל עוד עשרות רבות של סעיפים ותתי סעיפים שונים אשר חלקם אינם מפורטים ומפנים לחוקים ותקנות אחרות. היו תמיד עם ראש שקט ואל תיקחו סיכונים אשר עלולים להוביל לעיכובים מיותרים בפתיחת העסק שלכם ואף לסגירתו בעתיד – קבלו עזרה וליווי מהטובים ביותר.

2017-05-17T16:47:23+00:00