רישוי עסקים למטבח מוסדי

דף הבית » מאמרים כלליים » רישוי עסקים למטבח מוסדי

רישוי עסקים הינו הליך מסואב ומאד לא פשוט שלוקח זמן, השקעה פיננסית ומאמץ נפשי לא קטן שכרוך באי סוף סבלנות אל מול הררי בירוקרטיה.בשל סיבות אלו ממש, רוב המעוניינים להשיג רישוי תקין עבור מטבח מוסדי בוחרים שלא להתמודד עם כל העניין לבד אלא לפנות לשירותים מקצועיים איכותיים שילוו אותם וידעו לנווט אותם אל המקום הנכון במהירות וביעילות המרבית. במאמר זה ננסה לכלול התייחסות רחבה ככל האפשר במטרה לעזור לכם להבין לפחות את הבסיס של כל מה שקשרו אל מטבח תעשייתי ותהליך הרישוי

מה הוא מטבח מוסדי על פי חוק?

מטבח מוסדי הינו מתחם שנועד לבישול והגשת מזון לציבור הרחב. בהגדרתו המשפט הוא עסק וככזה הוא מחויב ברישוי נכון המותנה בלא מעט תנאים וכפוף לפיקוח מתמשך של הרשויות הרלוונטיות ובכלל זה רשויות הבטיחות ורשויות הבריאות.  מבטח מוסדי יכול להיות מטבח תעשייתי במימדים גדולים ביותר או מטבח יחסית קטן שנועד לשרת קבוצה מצומצמת של אנשים, כך או כך, כל עוד מדובר בעסק יש למלא אחר התקנות הקבועות לחוק שביסודן חוקקו במטרה לסייע לאותו מטבח מדובר להתנהל בדרך הטובה ביותר שיש ללא לקיחת סיכונים ביטחוניים או תברואתיים שעלולים להזיק לסועדים ו/או לעובדי המקום.

תכנון מטבחים מוסדיים

חלק מהותי ביותר מתהליך קבלת הרישיון קשור במידה רבה אל המבנה בו נמצא המטבח ולאופן בו אותו מטבח בנוי, מסיבה זו לא מעט בעלי מטבחים מוסדיים בוחרים ללכת אל מתכנן מטבחים מקצועי שמודע לחשיבות העניין ויודע להתאים את עצמו לדרישותיהם של כל הגופים הנוגעים בדבר. כמובן שהצעד החכם ביותר יהיה להתייעץ עם מתכנן שכזה כבר מהשלבים המוקדמים ביותר, דהיינו עוד ליפני תחילת הבנייה. והייה ודבר זה אינו אפשרי מסיבה כזו או אחרת, כדאי ונכון יהיה להכניס איש מקצוע ברגע שמזדמן מתוך הבנה ברורה לערכו של איש מקצוע מהסוג הזה שיכול להאיר את עינכם, לחסוך לכם המון זמן וכמובן שגם לא מעט כסף.

טעויות נפוצות בהוצאת רישוי עסקים למטבח מוסדי

הטעות הכי נפוצה והכי בעייתית אצל מתחילים שרוצים להקים מטבח היא לא להכליל אנשי מקצוע. כפי שציינו כמה וכמה פעמים עד כה, אנשי מקצוע מנוסים אומנם עולים כסף אבל בחישוב הכללי הם יחסכו הרבה יותר ממה שהם עולים.
בחירת אנשי מקצוע לא איכותיים היא גם טעות נפוצה למדי, בעיקר אצל מי שמחפש להשקיע כמה שפחות וטועה לחשוב כי תהליך הרישוי הוא עניין בירוקראטי גרידה.
ישנם בעלי מטבחים מוסדיים שחושבים שאפשר להתנהל בלי רישוי מתאים מתוך הנחה שהמערכת עסוקה מידי מכדי להתייחס אליהם, זה המקום לומר שמדינת ישראל לא רק שלא שיחררה את הרסן על כל עניין הרישוי אלא בדיוק ההפך הוא הנכון, מדינת ישראל מהדקת את האכיפה משנה לשנה עם יותר ויותר חוקים וועדות שמתייחסים לכל הפרצות בחוק.

2017-05-21T16:46:44+00:00