fbpx

רישוי עסקים לעסקי מזון

דף הבית » מאמרים לענף המזון » רישוי עסקים לעסקי מזון

על פי חוק רישוי עסקים, עסקים לבתי אוכל, קייטרינג וממכר של מזון זקוקים לקבלת רישיון עסק על מנת לפעול. יש בכך היגיון רב, מפני שמזון פגום או מקולקל עלול להזיק להמוני אנשים שצורכים אותו והן לסביבה הכללית של העסק מבחינת תברואה.

לכן הרשויות המקומיות מעבירות בעלי עסקים מתחום המזון מסכת של בדיקות ואישורים, שרק בסופה הם מקבלים רישוי עסקים ויכולים להתחיל לפעול.
בעלי עסקים רבים מתחילים בהליכי רישוי עסקים סמוך למועד הפתיחה של העסק שלהם, ובגלל שהתהליך של רישוי עסקים הוא ממושך וסבוך, ברוב המקרים הללו נוצר מצב, שבו העסק פועל ללא רישיון עסק מתאים. מדובר בעבירה בוטה על חוק רישוי עסקים, והדין של בעלי עסקים כאלה הוא בדרך כלל סגירת העסק בתוספת לתשלום קנס כספי כבד.

על מנת להימנע ממצבים כאלה ודומים, חשוב לפתוח בהליכי רישוי עסקים ורישיון יצרן מזון זמן רב לפני פתיחת העסק. כדי שהתהליך יעבור במהירות וללא סיבוכים מיותרים, חשוב מאוד להיוועץ בבעל מקצוע אשר מתמחה בתחום של רישוי עסקים , על מנת שיוכל להכין אתכם במידה הטובה ביותר לבדיקות השונות שתעברו.

רישוי עסקים לעסקי מזון - החברה לרישוי סעקים

הגשת בקשת רישוי עסקים לעסק מתחום המזון

חוק רישוי עסקים קובע, כי העסקים הבאים מחויבים בקבלת רישוי עסקים על מנת לפעול: מזנונים, מסעדות, בתי קפה, פיצריות, אולמות אירועים, דוכני פלאפל ובורקס, וכן כל עסק שבו מתבצעת הכנת מזון ומשקאות המוגשים מחוץ למטבח של המבנה.

ההליך של רישוי עסקים עבור בעלי העסקים הללו מתחיל בהגשת בקשה לועדת רישוי עסקים מטעם המועצה המקומית. חוק רישוי עסקים קובע כי הבקשה צריכה לכלול את המסמכים הבאים:
• שרטוט של בית העסק.
• ציון רוחב, אורך, גובה וייעוד של כל חדר מהחדרים במבנה.
• ציון מיקום ומידות של פתחי האוורור במבנה.
• סימון חיפוי קירות המבנה, בנוסף לציון גווניו.
• סימון המיקום וכלל פרטי המתקנים הסניטריים ומערכת הניקוז של המבנה.
• סימון מתקנים לסילוק אשפה.
• ציון סידור הריהוט בכל חדרי העסק.

כל הפריטים והמאפיינים ההנדסיים המצויינים לעיל חייבים לעמוד בתקנות נוקשות של רישוי עסקים, אשר תיבדקנה על ידי גורמים כמו מכבי אש, משרד הבריאות, משטרה ועוד. בעלי עסקים רבים מתחום המזון אינם מודעים לכל ההגבלות אשר חוק רישוי עסקים מטיל על סוג העסק שלהם, וכתוצאה מכך נאלצים לעבור את אותן בדיקות שוב ושוב, עד שהם מצליחים לעמוד בתקנות – דבר המהווה בזבוז משמעותי של זמן וכסף.
לכן, על מנת שכל הבדיקות יעברו באופן חלק, התייעצו עם מומחים של רישוי עסקים ורשיון יצרן לעסקים מתחום המזון, רשיון יצרן ורישיון עסק המיוחלים יוסדרו ביתר נוחות ותוכלו להתחיל לעבוד.

2017-05-17T17:25:27+03:00
Call Now Button