מי צריך רישיון יצרן?

דף הבית » מאמרים כלליים » מי צריך רישיון יצרן?

בכדי שהכל יהיה ברור, אולי כדאי שדיון בשאלה מי צריך רישיון יצרן יתחיל דווקא בהבהרת המושג "רישיון יצרן".
בישראל כל עסק שרוצה לפעול בגדר החוק מחויב בראש ובראשונה להחזיק במה שקרוי: "רישיון עסק",
דהיינו רישיון שמאשר שאותו בית עסק עומד בסטנדרטים מסוימים שנבדקים טרם הנפקת הרישיון. תהליך רישוי לעסק הוא אינו דבר של מה בכך, מדובר בתהליך מייגע ולא קצר בכלל שכרוך בהנפקת אין סוף אישורים, חשיפה למספר רב של בדיקות ועוד. זו אחת הסיבות לכך שלקוחות ועסקים רבים רואים באותו רישיון עסק כמעין תעודת ביטוח לאיכות, שהרי אף בית עסק לא יטריח את עצמו כל כך אם אין בכוונתו לשרת את לקוחותיו כמו שצריך במשך שנים רבות. מעבר לאותו רישיון עסק, עסקים מסוימים מתבקשים לפנות גם למשרד הבריאות לצורך הנפקת רישיון יצרן.

כיצד עובד התהליך

היום אפשר בקלות רבה למצוא רשימה ארוכה ואיכותית של ספרים המתעסקים בנושא ופורסים בפני הקוראים שלהם את כל העובדות הגדולות והקטנות כמו גם את החוקים והתקנות אליהם יש להתייחס. בדומה להנפקת רישיון עסק, גם כאן מדובר בתהליך מסואב ומורכב כשבדרך עומדים אין ספור מחסומים בירוקרטים ופיננסיים כשכל אחד ואחד מהם מהווה מבחן לא פשוט לסבלנות, במיוחד אם מגיש הבקשה הוא אינו איש מקצוע.
בעיקרון יש להתנהל בשני שלבים – האחד הוא שלב יותר תיאורטי והשני הוא השלב המעשי יותר בשלב התיאורטי יש ליישר קו עם כל התקנים המקובלים בענף, עסקים חדשים יכולים לעשות זאת כבר על ההתחלה, בליווי ייעוץ מקצועי כמובן, ואילו עסקים וותיקים יצטרכו ברוב המקרים להיערך להתאמות  ביצועיות בשטח כולל מחירן הכספי. בשלב השני מתחילות ההתאמות בשטח כשבסיומו של עניין מגיע מהנדס מוסמך מטעם שירותי המזון בישראל ומבצע בדיקה סופית לפני קבלת הרישיון.

למה בעצם צריך את זה?

התשובה הפשוטה לשאלה זו היא פשוט כי זה החוק, אבל העניין הוא שזה החוק מסיבה מאד מהותית. עסקים בכל מדינה מתוקנת חייבים להימצא תחת פיקוח של המדינה, כשירות של המדינה לאזרחיה. תהליך הוצאת רישיון עסק הוא תהליך שמאפשר למדינה לפקח באופן ממשי ומתמשך אחר כל עסק ועסק. אי אפשר להקים עסק או לשמר עסק שלא מחזיק ברישיון והעניין ממשיך ומסתבך כשבאותן תעשיות שמחויבות לרישיון יצרן גם אסור לקנות מעסקים שלא מחזיקים ברישוי המתאים. בשורה התחתונה תהליך הוצאת רישיון עסק ובכלל זה גם רישיון היצרן שומר על איכות גבוה ומוודא שכולם יהיו מרוצים, העסקים בינם לבין עצמם יכולים להתנהל בשקט מתוך ידיעה שעסק שמחזיק רישיון הוא עסק איכותי והלקוחות יכולים לסמוך על אותה הנחה ממש ולרכוש את המוצרים שלהם בראש שקט..

מי צריך להוציא את הרישיון

באופן כללי ניתן לומר שכל עסק בתחום המזון שהולך להוציא רישיון עסק יתבקש להוציא גם רישיון יצרן. רישיון שבלעדיו בעלי עסקים אחרים בתחום המזון כמו שירותי קייטרינג וכל אולם חתונות שמחויב לשמירה על חוקי תברואה ועל איכות מזון סטנדרטית כמו גם שלל עסקים אחרים.

2017-05-18T14:39:40+00:00