תהליך רישוי עסקים לסניף חדש של רשת מזון

דף הבית » מאמרים כלליים » תהליך רישוי עסקים לסניף חדש של רשת מזון

אם אתם מעוניינים לפתוח כעת סניף חדש לרשת המזון שלכם, דעו לכם שאתם צריכים לבצע תהליך של רישוי עסקים תחת הרשות המקומית שבה יפתח הסניף.אם כבר יש לכם סניפים קיימים ברשת, התהליך של רישוי עסקים בוודאי לא זר עבורכם. אתם יודעים שכל עסק השייך לתחום המזון, חייב לקבל רישיון עסק מהשלטון המקומי, ואף לעמוד בתקנים מחמירים במיוחד של מספר גופים. מחלקת רישוי עסקים בכל שלטון מקומי בעצם מפקחת על הפתיחה של עסקים חדשים, או סניפים חדשים בשטחה, והעסק שלכם הוא לא יוצא מהכלל. אז באילו תקנות צריך לעמוד סניף של רשת מזון, על מנת לקבל רישיונות עסק?

כל הדרך לקבל רישוי עסקים

כפי שצוין, רישוי עסקים עבור חנות שמוכרת מזון, טעון בקבלת אישורים רבים. הסיבות לכך ברורות מאליהן – משום שבני אדם אוכלים את המזון, המדינה רוצה לפקח על התהליך כולו, ולוודא שהתהליך כולו מאושר ומפוקח מבחינה תברואתית. לכן, רישוי עסקים לסניף חדש של רשת המזון שלכם יהיה מפורט עד מאד.
בתכניות שתגישו למחלקת רישוי עסקים, תצטרכו לציין מספר דברים מרכזיים על הסניף שלכם: צרפו שרטוט של הסניף העתידי, בשרטוט ציינו את האורך והרוחב של כל אחד מהחדרים שיהיו בתוך הסניף, וכתבו מה היעוד שלהם – מטבח, מזנון, שירותים, מחסן וכיו"ב. עליכם אף לציין מה יהיה חיפוי הקירות והרצפה שאתם רוצים להניח בתוך הסניף (יש לכך חשיבות, שכן משרד התמ"ת עומד על כך שברצפה לא יהיו שקעים, וכי הרצפה תהיה חייבת בריצוף.
בבקשה לקבל רישוי עסקים, ציינו גם את כל נושא האשפה והניקוז. הדבר חשוב מאד לרשות המקומית, וכך תוכלו לקבל אישורים מתאימים מטעם משרד הבריאות והמשרד לאיכות הסביבה. ציינו מול מחלקת רישוי עסקים היכן יהיו תעלות הניקוז של הסניף, היכן יהיו מכלי האשפה, האם יהיו מקומות המיועדים למחזור של אשפה וכיו"ב. כמו כן, ציינו בפני מחלקת רישוי עסקים את המכשור שבו תעשו שימוש – בין אם הוא מיועד להכנת המזון או לכל מטרה אחרת. ציינו גם את הריהוט שיהיה בסניף החדש.

לבצע רישוי עסקים מחדש

בעצם מה שחשוב לזכור בתחום של רישוי עסקים עבור סניפי רשת מזון, הוא שבאופן עקרוני אנחנו נצטרך בכל פעם לבצע את אותו התהליך שוב ושוב. אמת, לכל עירייה יש מספר תקנות רישוי עסקים משלה, אבל אפשר להגיד שכאשר מסתכלים על התמונה הכוללת – התהליך של רישוי עסקים בהחלט חוזר על עצמו. מדוע זה טוב? כי כך אנחנו יודעים להתכונן טוב יותר לקראת הפתיחה של עוד ועוד סניפים חדשים. אנחנו יודעים בדיוק באילו תנאים תברואתיים ובטיחותיים עלינו לעמוד, על מנת שנוכל לעבור בהצלחה את התהליך של רישוי עסקים.

2017-05-21T11:18:05+00:00