איך בוחרים מיקום מוצלח למסעדה

דף הבית » מאמרים כלליים » איך בוחרים מיקום מוצלח למסעדה

למיקומה של מסעדה חשיבות רבה בהצלחת עסק. כל אחד רוצה מיקום  שימשוך הרבה סועדים ובתנאי שכירות (או רכישה) משתלמים . אך רגע לפני שאתם ממהרים לסגור הסכם על מקום הנראה לכם אידיאלי מומלץ בחום להתייעץ עם חברה המתמחה בהיתרי בניה ורישוי עסקים כדי לוודא שבחירת המיקום שנראה כעסקה משתלמת לא ייהפך למסכת בירוקרטיה והוצאות  או אף להשאיר אתכם ללא רישיון עסק למסעדה. לכתובתו המדויקת של  הנכס ,מיקומו בבניין , מספר הדלתות שבו  וכו' יש השלכות שעשויות להתגלות כבור כלכלי בתהליך מול רשויות  רישוי העסקים .

קודם נפתח את המסעדה ואז נתחיל בתהליך..

בוודאי  שמעתם על עסקים שקודם פותחים מסעדה, אולם אירועים וכד' ורק "במקביל" נכנסים לתהליך הוצאת רישיון עסק למסעדה.

אם תצליחו לקבל רישיון עסק ולעמוד בכל דרישות רשויות הרישוי אשריכם אך הסיכוי לכך מזערי שכן הסיכוי שתבחרו את הבחירות הנכונות לכל אורך התהליך מבלי להיות מודעים לדרישות החוק כמעט בלתי אפשרי. בד"כ יהיה צורך בעבודות התאמה לתקני הרישוי שידרשו לרוב עבודות שיפוץ נוספות .

גם האופציה של להיות ללא רישיון עסק למסעדה אינה באמת אופציה.

קודם כל משום שפתיחת מסעדה ללא רישיון היא עברה פלילית! (דינה מאסר)

אך גם ברמה הכלכלית ,ללא היתר רישוי עסקים המקום צפוי להיקנס בקביעות ,להיסגר (בדיוק כשהמסעדה תתחיל להיכנס לשוונג ולהחזר ההוצאות…) ובמידה ותקרה חו"ח שריפה, גניבה או נזק בנפש אף חברת ביטוח לא תפצה בכסף (האותיות הקטנות של חברות הביטוח…)

כשרוצים להקים מסעדת פועלים באזור תעשייה  חשוב להתייעץ עם מומחה לרישוי עסקים הרואה את התמונה בכללותה ומנוסה בתהליך ליווי מסעדה בהוצאת רישיון עסק ורישיון יצרן.

אין טעם לברר באינטרנט וגם לא מול רשות רישוי שכן לכל לוקיישן ולכל סוג מסעדה יהיו תנאים אחרים לתהליך. אין כללים אחידים או לייתר דיוק כל פרט בתנאיו הספציפיים של העסק הינם בעלי השלכות שונות .

מה חשוב בהוצאת רישיון עסק למסעדה

קודם כל חשוב להדגיש שהרשימה שכאן אינה מלאה. ישנם פרטים ופרטי פרטים שאי אפשר להכיל במאמר עד רמת סוג האוכל המוגש, סוג הבשר וכמות הארוחות שהמסעדה עומדת להציע.

ובכ"ז להלן כמה פרטים מהותיים שיש לבחון בדרך לשכירת מבנה למסעדה.

בראש ובראשונה חשובה כתובתו המדויקת של הנכס כדי לדעת מה הייעוד של הנכס

יש לשים לב לדוגמא האם המסעדה נמצאת בבניין מסחרי .

אם הבניין לא מסחרי ניתן לפעמים להיכנס להליך נוסף שנקרא שימוש חורג לתקופה .זהו הליך מאוד יקר המצריך תשלום של היטלי השבחה שמגיעים לעשרות ואף לאלפי שקלים  וכדאי להיות מודעים לכך לפני שחותמים על חוזה .

גם הקומה בה המסעדה תהיה ממוקמת חשוב מאוד. קומת קרקע לרוב תקין אך קומה ראשונה .באזור תעשיה עשויה להעיד שהנכס אינו מתאים למסעדה (אלא לאולם או משרד) גם כאן תהיה בעיה מבחינת רישוי עסקים.

במקום ישנה גלריה ? נשמע מגניב אך האם יש לגלריה היתר בניה? ומה גובה המבנה מהגלריה לתקרה עליונה?

אם למשל הגובה הוא פחות מ-2.5 מטר למחסן או 2.7 לשטח עבודה המבנה לא יהיה כשיר לפעילות יצרנית במזון כלומר לא ניתן יהיה להוציא רישיון יצרן מזון.

האם יש תשתיות ביוב מהקומה למעלה בתקרת המסעדה המיועדת?

במידה ויש זה מצריך לוגיסטיקה כי  אסור תשתיות ביוב חשופות בתקרה של עסק מזון.

האם יש כניסה אחורית? התשובה הרצויה היא כן, אחרת יש תהליך  או מצב בעייתי

ישנן סוגיות רבות נוספות שלא נרחיב עליהן כאן כמו שטח הנכס, מה הפעילות המדויקת שתתבצע במקום ,השפעת התפריט של המסעדה על הליכי רישוי עסקים  עד רמת כמות הארוחות שיוגשו במסעדה וכמה מדורי עבודה מתוכננים ועוד. כן כן, כל צורת עבודה במטבח תייצר דרישות ייחודיות להתאמת המקום לרישוי)

החברה לרישוי עסקים מספקת שירותים בתחם רישוי עסקים, היתרי בניה, תכנון והקמת מסעדות ומפעלי מזון בפריסה ארצית.

2017-05-18T12:03:45+00:00