כאשר נדרש אדריכל רישוי עסקים לתכנון עסק (תכנון פונקציונלי) חשוב לוודא שבחרתם אדריכל שמתמחה בהליכי רישוי עסקים.
לא כל אדריכל מתמחה בהליך רישוי עסקים ,חלקם מכירים בעיקר את פרטי חוק תכנון ובניה המהווה תחום אחד בלבד מתהליך שלם, מאחר והליך רישוי עסקים כולל בתוכו גורמי רישוי רבים, אדריכל רישוי עסקים צריך להיות בקיא בחוקים והתקנות של כלל גורמי הרישוי כגון: כיבוי אש, תברואה, הנחיות משרד הבריאות, נגישות נכים, איכות הסביבה וכו'….
אדריכל רישוי עסקים – לא רק ל"פרשה טכנית"
תהליך תכנון אדריכלי של עסק לרישוי הוא הרבה יותר מעיצוב המקום או חתימה על מסמכים. תכנון אדריכלי לרישיון עסק דורש ידע רב בהנחיות גורמי הרישוי השונים המשתנות בין סוגי עסקים ולפעמים אף בין מחוזות שונים של אותו גורם המאשר לדוגמא:
בעל עסק המעוניין להקים מסעדה בשרית בשטח כ-200 מ"ר בראשון לציון.
א. משרד הבריאות – סוג, קונספט המסעדה ואפילו התפריט מכתיבים את תכנון המטבח במסעדה, אדריכל הרישוי צריך להיות בקיא בהנחיות ובחוקים לבתי אוכל, סוג וכמות משטח העבודה, מיקום משטח העבודה בייחס לחלל, מיקום מקררים, מתקני בישול ופונקציות נוספות הנדרשות במטבח הכול ע"פ תורת "תרשים זרימה" המהווה בסיס לתהליך התכנון של כל מסעדה ודורש ביסודה עמידה בתהליך ייצור רציף של מוצרי המזון במטבח.
ב. כיבוי אש – אדריכל הרישוי נדרש להיות בקיא בחוקים ותקנות של שירותי הכבאות וחוק תכנון ובניה כגון: רוחב מסדרונות, יציאות חירום, כמות תאי השירותים ע"פ תקנות "הוראות למתקני תברואה", חוקים בנושא מדרגות – גודל , רוחב וכו'…, מיקום עמדות כיבוי אש, חללים חסני אש ועוד תקנות רבות שאי הכרתן העלול לגרום לשינויים במטבח.
ג. איכות הסביבה – גורם זה מתייחס להשפעות בית האוכל על הסביבה כגון: נידוף, שפכים ורעשים, אדריכל הרישוי חייב להיות בקיא בנחיות שכן הוא האחראי להעביר את ההנחיות ליועצים המקצועיים כגון התקנת מפריד שומן, הגנות על מערת המים (מז"ח) וסוגי המסננים במנדפים.
ד. נגישות נכים – גורם רישוי שהפך להיות משמעותי ביותר, כל בית עסק חדש (וגם ישן) נדרש להיות מונגש לאוכלוסייה מוגבלת, אדריכל הרישוי צריך להכיר את ההנחיות והחוקים להנגשת בית העסק והסגרת הנגישות בתוך בית העסק החל מהגישה לבית העסק מהרחוב, דלת הכניסה, שירותים וכו'…. אי הכרת התנאים ויישומם בשטח יפסול את רישיון העסק למקום.
בחברה לרישוי עסקים אנו מעמידים ללקוחותינו אדריכלי רישוי שליבת עבודתם קשורה בתכנון אדריכלי פונקציונלי לרישוי בתי אוכל ועסקים בתחומים שונים.
אדריכל רישוי ש"חי" את תחום רישוי עסקים, מכיר את התקנות, יודע לפרש את החוק האפור לפי העיר והרשויות בה מוקם העסק ולפי אופיו ודרישותיו של העסק עצמו.
לעיתים מילוי כל תקנות הרישוי כלשון החוק היבש (מבלי לברר את פרשנותו של החוק) , משמעותו לגרום לעסק הוצאות כספיות מיותרות. אדירכל רישוי מנוסה יודע לאתר דרישות מופרזות, לחסוך בהוצאות עבור ביצוע משימות מיותרות תוך הסתמכות על פרויקטים קודמים.
אחד מהיתרונות של החברה לרישוי עסקים הוא מטריית המומחים והאחריות הכוללת שלנו לתהליך שלך. כל מומחי החברה עובדים בסנכרון מלא – אדריכל מומחה החברה לרישוי עסקים מפעיל מומחים נוספים כגון מהנדס יועץ נגישות, מודד מוסמך, יועץ אינסטלציה, קונסטרוקטור וכו וכולם עובדים ביחד כך שניתן יהיה להגיע לרישיון עסק בדרך המקצועית, המהירה והיעילה ביותר.
—