ניהול של מסעדה שונה באופן מהותי מניהול של כל עסק אחר. בתחום המסעדות כמעט ולא קיימות שעות פעילות ובמקרים רבים המסעדה פועלת מסביב לשעון במשך שעות רבות מהיממה. בתוך המסעדה עצמה יש לא מעט נושאים ותחומים לנהל – צוות עובדים (חלקו מקצועי וחלקו כללי), הטמעה של תפריט, עיצוב המסעדה, שמירה על בטיחות, ניקיון והגיינה, ניהול של המשאבים ותשלומי חשבונות וכמובן ניהול של מלאי שוטף ורציף שלא ייחסר שום מרכיב מזון הדרוש להרכבת מנה זו או אחרת.
הקמת מסעדה
הקמת מסעדה אינה צעד פשוט אלא תהליך המורכב מלא מעט שלבים. צריך לקבל רישיון עסק מטעם המדינה ובשום אופן אין לדלג על שלב זה. רישיון זה מהווה את הסכמת המדינה לניהול והקמת העסק. צריך שיהיה מקום לשכור וצריך לעצב אותו בדרך שתמשוך את הלקוחות ותגרום להם לרצות להגיע. בכלל זה בחירה של עיצוב האווירה, בחירת השולחנות והכיסאות שיהיו במסעדה, המפות ואפילו כלי האוכל. אלמנטים שונים של עיצוב כוללים את סוג הריצוף, את עיצוב חדר השירותים וכל אזור במסעדה שישהו בו סועדים וצריך לדאוג שהם יחושו בנוח.
חשיבות ניקיון והדברה בתחום המסעדנות
ניקיון והדברה הם נושאים מהותיים בתחום של ניהול מסעדה. ישנן תקנות הנוגעות לנושא התברואה הקשורות במסעדות מפני שבמחסן או בחדר המקררים מאוחסנים מרכיבי מזון שונים אשר עלולים למשוך אליהם מזיקים או חרקים שיתרבו, ינגסו או יהוו בעצם קיומם מפגע תברואתי אשר בתורו עלול לסכן את לקוחות המסעדה. זו הסיבה שחשוב לבצע הדברה בטרם מאחסנים את הציוד ואת מרכיבי המזון וחשוב מאד לשמור על הניקיון כל הזמן ולא רק בפרקי זמן מסוימים, כיום ניתן למצוא חברות אשר מספקות שירותי הדברה ירוקה למסעדות כאלו שפוגעות בסביבה כמה שפחות.
סדר וארגון ברמה יומית
חשוב מאד לנהל בטבלה מסודרת את כל המשימות שיש לבצע במסעדה – הן ברמה היומית ואפילו ברמה השעתית. כאשר כל עובד יידע בדיוק מה צריך לעשות ומתי – לא תתפספסנה שום משימות וכל מה שאמור להיות מבוצע אכן יבוצע בדיוק בזמן המתאים. בנוסף מומלץ למנהל המסעדה להאציל סמכויות וכך להוריד מעצמו עומס שעלול בסופו של דבר להביא לידי שכחה של דברים חשובים.