קבלת היתר בנייה – כשמה כן היא – זהו תהליך המתבצע בין מבקש הבקשה לבין הרשות המקומית ועניינו בקשתו של תושב או אזרח לבצע סגירה של בית העסק או המסעדה שברשותו לקראת החורף, על מנת שהלקוחות שיגיעו יוכלו ליהנות ולא לסבול ממזג אוויר קר וגשום.
התהליך עצמו של קבלת היתר בנייה (כל היתר בנייה) עלול להיות ארוך ולא פשוט עבור מי שלא בקיא בתחום ולא יודע מתי מותר או אסור לבנות תוספות בנייה, אך ישנם מקרים שבהם ניתן לחסוך את התהליך הארוך ולפעול בדרכים פשוטות וקצרות יותר.
כאשר מדובר על התלבטות בנושא של קבלת היתר, כלומר האם יש צורך בהיתר או שלא – יש עניין של תוספות בנייה קבועות או זמניות. בשנים האחרונות חל שינוי מהפכני בדרך שבה ניתן לקבל היתרי בנייה על מנת להקל על מי שמגיש את הבקשה ולא לגרור אותו במשך זמן רב בתהליכים בירוקרטיים מתישים. כך ניתן כיום לבצע סגירת חורך בבתי עסק על ידי חומרים או אביזרים זמניים בלבד שניתן לעשות בהם שימוש במהלך החורף ולהסירם לקראת בוא האביב והקיץ.
סגירת חורך במסעדה
אין ספק שמסעדה היא סוג של בית עסק אשר חייב לאפשר ללקוחות שלו תנאים נאותים ונעימים לאכילה, ניהול שיחה ובילוי. אין שום אפשרות לשבת במסעדה בימים של גשם וקור וחובה על בעליה של המסעדה לספק תנאים נעימים וחמימים בעונה זו. אפשרות אחת היא מתן אפשרות לישיבה אך ורק בחלק הפנימי של המסעדה ולהכריז שהחלק החיצוני אינו פעיל. האפשרות השנייה היא ביצוע סגירה זמנית על ידי אביזרים של קירוי זמני, אשר ייתנו מענה במשך החורך מפני הגשמים והרוחות וניתן יהיה להסיר אותם מיד בסיום החורף.
היתרי בנייה ניתנים על מנת לוודא שבעבודות הבנייה והתוספות המבוקשות על ידי המבקש אין פגיעה במראה החיצוני של הבניין או שוני במראה האחיד כפי שמופיע אצל השכנים. כאשר מדובר על קירוי זמני למשך החורף של מסעדה – ניתן לבצע זאת.