תל אביב היא ללא ספק אחת הרשויות הגדולות והחזקות ביותר בישראל. להתמודד מול גוף כזה בכל נושא ועניין הוא לא עניין של מה בכך,במיוחד כשמדובר בהליכי רישוי בנייה בעיר, הליך מורכב שהוגדר בחוק תכנון ובנייה ואם כל זה לא מספיק, שוק הנדל"ן התל אביבי תמיד שמח ולכן אין זה מפתיע לגלות שכמות האנשים שמגישים אישורי בנייה בעיר היא פנומנאלית, מה שהופך את התהליך הארוך גם ככה לעוד יותר ארוך. אם כל זה לא הספיק בכדי לגרום לכם ליצור קשר עם אנשי מקצוע אז העובדה הבאה תעשה את העבודה – אחד הצעדים הראשונים שיש לעשות בדרך לבניית החלון שלכם הוא להגיש בקשה להיתר בנייה, בקשה שתוגש אך ורק על ידי איש מקצוע מוסמך.
מה זה היתר בניה?
בשורה התחתונה, בנייה ללא היתר בנייה היא עבירה על החוק שעלולה לעלות בקנסות רבים ולעיתים אפילו בהנפקת צו הריסה ופתיחה בהליכים משפטיים נגד קבלן הבנייה.
קבלנים מקצועיים שפועלים במסגרת רישוי עסקים מתאים לעולם לא ייקחו את הסיכון של לבנות ללא היתר בנייה, על אחת כמה וכמה לא בעיר כמו תל אביב עם פיקוח עירוני מאסיבי וערני ביותר.
למה כדאי להוציא היתר בניה?
הנפקת היתר מהסוג הזה קונה שקט נפשי לכל הנוגעים בדבר, אתם בצד הבונה תוכלו לדעת שעשיתם את הכל כמו שצריך שאושרתם על ידי כל הגופים המקצועיים הרלוונטיים ושאף אחד לא יכול לבוא אליכם בטענות בשלב מאוחר יותר ואף חשוב מזה, תדעו שנתתם ללקוחות שלכם את התנאים הטובים ביותר להצלחת הבנייה כמו גם להצלחתו המתמשכת של העסק או בית המגורים שייבנה במקום. מהצד השני הרשות המקומית, המשטרה, מכבי האש וכל יתר הגופים המעורבים יוכלו להיות בטוחים שגם הם מצידם עשו את מה שרק אפשר בכדי להגן על הציבור, על הסביבה ועל איכות השירות, שזה מה שרשות מוניציפאלית מנסה בעצם לעשות עם הבקשות להנפקת היתר בנייה, רישיון עסק מסודר וכו'. אלו רגולציות חיוביות שפועלות לטובת הכלל ולכן מאד כדאי להיצמד אליהן כבר בשלבים המוקדמים ולחסוך לכולם את הזמן, הכסף ועוגמת הנפש הפוטנציאלית.
השלבים לקבלת היתר בנייה
1. תכנית בינוי- יש ליצור ולהגיש תכנית בינוי מפורטת ככל האפשר לוועדה המקומית לתכנון ובנייה כולל בדק בית מקיף, תרשימים שונים, תכניות רלוונטיות ועוד.
2. תכנית פיתוח- הגשת תוכנית פיתוח לקבלן הפיתוח למהנדס העיר כולל תכנית פינוי אשפה, תאורה גינון וכו'.
3. דיון – הגשת הבקשה בפני הוועדה לתכנון ובנייה כולל הגשת אישורים שונים משירותי הכבאות, מכבי האש, בזק, משרד הבריאות ועוד. הגשת הבקשה כרוכה בתשלום אגרה ובסופו של הדיון ייקבע האם יינתן ההיתר או לא .
היתר בנייה ניתן לתקופה של 3 שנים והעבודות עצמן חייבות להתחיל בטרם תימלא שנה לקבלת האישור כשגם במהלך עבודות.