עומדים להינשא או לחגוג אירוע ? בדקתם כי לאולם האירועים שבחרתם יש רישיון עסק כדין ? האם יש לו היתר בניה ?
האם ביקשתם לראות את כל האישורים הנדרשים להפעלת המקום טרם חתמתם על חוזה וסיכמתם את תנאי האירוע ? דעו, כי אולמות אירועים רבים בכל הארץ פועלים בלא שיש להם היתר בניה מסיבות שונות בכך מצויים בסכנה תמידית להמשך פעילותם. מדוע נדרש כל אולם אירועים לקבלת היתר בניה , מהם האישורים אותם הוא נדרש להגיש, ומהן הסכנות העומדות בפני מי שמפעיל אולם אירועים בלא היתר בניה ורישיון עסק? כל אלה במאמר שלפניכם.
האם לכל אולם אירועים יש היתר בניה ? מהו המצב כיום?
על פי חוק רישוי עסקים הרי שאולם אירועים מוגדר כעסק טעון היתר בניה ורישוי בתוקף, זאת על מנת להגן על בטחון הציבור ובריאותו. למרות זאת, דוחות וסקרים של הועדות המקומיות לתכנון ובניה ברחבי הארץ מגלים, כי רק למספר קטן של אולמות אירועים יש היתר בניה כדין וכי אולמות אירועים רבים נבנים ללא היתר כלל, מה שגורם כמובן לסכנה אפשרית לבריאותם ובטיחותם של המבקרים במקום. הבעיה נובעת מכך שאולמות רבים מהם מוקמים על מה שקרוי "קרקע חקלאית", שבעליהם משכירים אותה לבעלי אולמות האירועים כאמצעי לשינוי ייעוד הקרקע. על מנת להקים אולם אירועים על קרקע חקלאית נדרש לקבל היתר בניה מועדת הבניה המקומית, שלב שיזמים רבים בתחום אולמות האירועים בוחרים לוותר עליו.
מהם האישורים אותם נדרש להציג על מנת לקבל היתר בניה לאולם אירועים ?
על מנת לקבל היתר בניה לאולם אירועים נדרש היזם להציג אישורים מטעם בעל הקרקע המוכן לשנות את ייעודה, אישור של משטרת ישראל ומכבי האש (המעידים על בטיחות המבנה העתיד להיות מוקם ועל אפשרויות המילוט במקרה שריפה), אישורים של משרד הבריאות, אישורים של חברת הביטוח ואישורים של המשרד להגנת הסביבה, הבודקים כי מתן היתר בניה לאולם אירועים בסביבה לא יפגע באנשים המתגוררים בה, וכן מוודא כי מי שמבלים באולם האירועים לא עלולים להינזק במהלך הבילוי.
מהי הסכנה העומדת בפני מי שמפעיל גני אירועים ללא היתר בניה ?
חשוב להבין, כי הפעלת אולם אירועים ללא היתר בניה היא עבירה פלילית ומי שמפעיל אולמות אירועים בניגוד לחוק עלול למצוא את עצמו בבית המשפט לאחר שהוצא צו סגירה לאולם שבבעלותו.
מבחינת זוגות העומדים להינשא או מי שמחפש אולם אירועים על מנת לחגוג שמחה, הרי שטרם החתימה על החוזה עם בעלי האולם, חלה עליהם החובה לבדוק כי למקום קיים היתר בניה תקף ורישיון עסק. רק בדרך זו יוכלו בעלי האירוע להיות בטוחים, כי מפעילי אולם האירועים, איתם בחרו לעבוד, הם אנשים הגונים המכבדים את החוק, וכי לא עלול להיווצר מצב בו ייסגר האולם בפתאומיות ובעלי האירוע ימצאו עצמם חסרי אונים (וחסרי פתרון חלופי).