אם אתם עומדים בפני הקמת עסק חדש,שוכרים משרד,פותחים תיק במע"מ ובמס הכנסה ולא בטוחים, האם סוג העסק שלכם מחויב בהוצאת רישוי עסק על פי חוק רישוי עסקים, זה המאמר בשבילכם. פה תקבלו את כל המידע אילו עסקים הם טעוני רישוי עסקים, ומהו ההיגיון מאחורי כל רישיון עסק בהתאמה לסוג העסק.
חוק רישוי עסקים ומטרותיו
מטרתו של חוק רישוי עסקים משנת 1968 היא להבטיח כי כל עסק חדש או פעיל, אינו פוגע בשלומו של הציבור, בבריאותו, או באיכות הסביבה שבה הוא פועל או מוקם. לשם כך מגדיר חוק רישוי עסקים 90 סוגי עסקים המחוייבים בהוצאת רישיון עסק בהתאם לאופיו, היקפו, וסוג פעילותו של העסק. הוצאת רשיון עסק כמוה כוידוא של הרשויות, כי העסק איננו פוגע בבריאות, בתברואה, בביטחון הציבור, באיכות הסביבה, בביטחונם של העובדים, וכי הוא לא מהווה מטרד או מפגע ציבורי ועומד בתנאים של בטיחות באש ובטיחות מבנים.
הוצאה של רישיון עסק משמעה עמידה בתנאים ובסטנדרטים שנקבעים לכל סוג עסק, ומחייבת את בעלי העסק לחידוש רשיון עסק אחת לתקופה, ופיקוח על העסק במהלך פעילותו השוטפת. אגף רישוי עסקים הוא האגף בכל עיריה ובכל רשות מקומית שאחראי לתהליך הוצאת רישיון עסק בהתאם לשלל האישורים המוגשים, כמו גם פיקוח על העסקים הפועלים תחת רשיון עסק תחת הרשות המוניציפאלית.
תהליך הוצאת רישיון לעסק הוא אמנם תהליך ביורוקרטי ארוך ומורכב, אך הוא הכרחי, ומטרתו היא ההוכחה וההבטחה, כי בית העסק שומר על האינטרסים של הציבור ועל זכויותיו.
איך תדעו אם סוג העסק שלכם מחייב הוצאת רישיון עסק
לעיתים קרובות קורה, כי בעלי עסקים הפותחים עסק חדש אינם מודעים כלל לכך שיש חוק רישוי עסקים ופותחים את העסק שלהם מבלי להוציא רישיון עסק .אח"כ שרשויות רישוי עסקים מגיעות אליהם הם נקנסים ומחוייבים בצו סגירה לסגור או להשהות את הפעילות וכמובן מדובר בהפסד כספים רב. על מנת למנוע תופעה זו רצוי לעיין בתקנות חוק רישוי עסקים באינטרנט, ברשויות המקומיות, או לגשת אל עורך דין המומחה לתחום רישוי עסקים, וכך להבין האם חובתכם להוציא רשיון עסק לעסק שלכם.
לדוגמא: עסקים כמו רואי חשבון, כותבי מאמרים ,מקדמי אתרים,משרדי עורכי דין וסופרים, אינם זקוקים לקבלת רשיון עסק ואילו עסקים כמו בית מלון, משרד חקירות, חברות הדברה, מסעדות, רוכלים, ובתי מרקחת, דווקא מחוייבים בקבלת רישיון עסק בהתאם לסוג העסק, (לענף המזון צריך רישיון יצרן מזון) ולהשגת האישורים המתאימים מהרשות המחייבת אותם על פי עיסוקם: המשטרה, משרד הבריאות, המשרד לאיכות הסביבה, משרד החקלאות, או משרד העבודה.
כל אחת מהרשויות האלו צריכה לתת את האישור הרלוונטי , ואתם כבעלי עסק מחוייבים להתמצא בכללים ולהקפיד על עמידה בתנאים הנקבעים על ידי הרשויות.
לאחר הבירור הראשוני האם סוג העסק שלכם מחויב בהוצאת היתרי בניה רישיון יצרן או רישוי עסק, מגיע השלב בו תצטרכו לקבל מידע בנוגע לתהליך הבירוקרטי עצמו של הגשת הבקשה לרישוי עסקים. בהצלחה!