בתחום של רישוי לעסקים, אולם חתונות הוא מהעסקים שדורשים הכי הרבה אישורים. לא קשה לנחש מדוע: מדובר במקום שמצד אחד צפוי לאכלס מאות אנשים, לנהל טקס ורחבת ריקודים, וגם להגיש כמות גדולה של מזון. כלומר, רישוי לעסקים מסוג זה דורש אישורים תברואתיים, שהמקום הגייני, אישור בטיחותי שהמקום לא מסוכן כלל, אישור של המשטרה למקום עם התקהלות גבוהה של אנשים, ועוד ועוד אישורים שעם הצגתם בעלי אולמות החתונות מקבלים רישוי לעסקים. קיימות מספר סיבות שבגללן בעלי אולמות מחוייבים להוציא רישוי עסקים.

ראשית, זהו החוק – נקבע כי כל אולם חתונות, אשר נכנס לקטגוריה של "אולם אירועים" על פי החוק, חייב בתהליך של רישוי לעסקים. התהליך של רישוי לעסקים מגן עליכם פעמים רבות מפני תביעות. בעזרת הרישיון אתם יכולים להוכיח, כי המבנה שלכם נבדק ונמצא תקין על פי הפרמטרים השונים שהמדינה קבעה.
בנוסף, כיום לקוחות רבים מודעים מאד לנושא של רישוי עסקים, וברשת אף ניתן למצוא רשימות של אולמות חתונות, המציינות האם הם פועלים עם או בלי רישיון. מאז אסון ורסאי הציבור מודע הרבה יותר לנושא זה.

איך מבצעים רישוי לעסקים עבור אולם חתונות?

כמו כל עסק, גם רישוי לעסקים של אולם חתונות מתבצע מול האגף לרישוי עסקים ברשות המקומית בה ממוקם אולם החתונות. מה שחשוב להבין הוא, כי רישוי לעסקים מסוג זה אורך יחסית זמן רב, אך לבסוף הוא משתלם. אחת המסקנות מאסון ורסאי הייתה, שאולמות אירועים רבים בעבר נמנעו מהתהליך של רישוי לעסקים, משום שכל שנה היה צורך בהוצאת רישיון חדש. על כן, החל מאוגוסט 2002 קיימת בישראל מדיניות חדשה, לפיה רישיון לעסקים המפעילים אולם חתונות דורש חידוש כל שלוש שנים בלבד, במקום בכל שנה. התהליך הזה מאפשר למנהלים של אולם חתונות לנשום לרווחה, ולעסוק בהליך הבירוקראטי לעתים רחוקות יותר. חשוב לזכור גם, כי בנוסף לתהליך של רישוי לעסקים המפעילים אולם חתונות, על בעל האולם לקבל גם אישור יצרן.

כמה דברים שכדאי לדעת על רישוי לעסקים

כפי שציינו, ההליך של רישוי לעסקים הוא הליך בירוקראטי, ולעתים אנחנו מגיעים למצב בו קבלת הרישיון מתעכבת עקב אי השלמה של תהליכים מסוימים, בפרט כאשר מדובר באולם חתונות. במקרים אלה, בהם מוגשת תביעה נגד העסק, חשוב לדעת כי החוק פועל במובן מסוים לטובת בעלי אולם חתונות. החוק מבדיל בין אולם חתונות שהחל את התהליך של רישוי לעסקים, אך עוד לא השלים אותו מסיבות בירוקראטיות, לבין אולם חתונות שפשוט פועל ללא שום רישיון, או שרישיונו נפסל מסיבות של בטיחות או בריאות. כלומר – גם אם התחלתם את התהליך של רישוי לעסקים עבור אולם חתונות, ועוד לא סיימתם, אין מה לדאוג – הכי חשוב שהתהליך החל, ושאתם הבנתם את חשיבותו.