יש אנשים רבים שמעוניינים לפתוח את העסק שלהם בעיר נתניה. המדריך הבא נועד לעזור לכם להבין איך צריך לבצע רישוי עסקים מול מחלקת רישוי עסקים בעיר נתניה, אילו חומרים יש להגיש למחלקת רישוי עסקים
והאם יש תקנות מיוחדות שכדאי לשים לב אליהן. מעניין אגב לגלות, כי מחלקת רישוי עסקים של עיריית נתניה, אחראית בנוסף לא רק על עסקים בנתניה, אלא גם להעניק רישוי עסקים לישובים קטנים יותר הנמצאים סביב העיר, ובהם מועצות אזוריות חוף השרון, לב השרון, עמק חפר, כפר יונה, פרדסיה, קדימה, צורן ואבן יהודה. בכל מקרה, שבו אתם רוצים לבצע תהליך של רישוי עסקים באחד מהמקומות האלה – כדאי לפנות במקביל גם למועצות המקומיות וגם לעיריית נתניה, ולהבין מול מי בדיוק צריך לפעול.

איך מתבצע רישוי עסקים בתוך נתניה?

כמו בכל עירייה, גם בעיריית נתניה יש מחלקה מיוחדת לרישוי עסקים שמטפלת בנושא. כאשר אתם רוצים לפתוח עסק חדש, או סניף חדש של העסק שלכם בתוך נתניה, עליכם לפנות למחלקת רישוי עסקים, ולהגיש לה טופס מיוחד. את הטופס ניתן לקבל בעירייה עצמה בשעות של קבלת קהל, או לחלופין להורידו מהאינטרנט, מהאתר של עיריית נתניה. בטופס עצמו יש צורך לציין מספר דברים, הקשורים בעיקר למבנה של העסק החדש שלכם: בין השאר עליכם לצרף תרשים של קנ"מ בגודל של 1:250 לסביבה שבה יוקם המבנה, ותכנית של העסק שלכם, בקנ"מ של 1:100. עליכם לפרט בתכנית את החדרים שיהיו במבנה של העסק שלכם, מה הגודל של כל חדר ומה ייעודו.
כמו כן, בבואכם להגיש בקשה למחלקת רישוי עסקים, עליכם להגיש תצהיר מטעם עורך דין על חוזה הנכס, או לחלופין צילום של חוזה שכירות או חוזה קניה. כלומר – עליכם להמציא אישור רשמי על כך שרכשתם או שכרתם את המבנה כחוק. כדי לקבל רישוי עסקים עליכם גם לצרף צילום של תעודת הזהות שלכם, ואישור על תשלום ארנונה על המבנה.

עוד כמה דברים על רישוי עסקים

ישנם עוד כמה נקודות שראוי לציין על רישוי עסקים בתוך נתניה. ראשית, אם אתם מעוניינים לפתוח חנות לממכר מזון, יש תקנות נוספות שעיריית נתניה מציבה, כגון הגדרה מדויקת של הציוד שאתם עושים בו שימוש במטבח שלכם. תקנות נוספות אינן מיוחדות לנתניה, והן קבועות לכל עירייה בנוגע אל רישוי עסקים של עסק המוכר מזון.
עיריית נתניה מגדירה פניה אל מחלקת רישוי עסקים לא רק בעת פתיחת עסק חדש או סניף חדש. על פי העירייה. עליכם להגיש בקשה של רישוי עסקים, גם אם אתם מבצעים שיפוץ בסניף, מגדילים אותו או מבצעים בו תוספת חריגה. אם אתם מוסיפים שירות חדש ושונה אל העסק שלכם (לדוגמא, הייתם חנות ספרים והתחלתם גם להגיש משקאות), גם אז עליכם לפנות אל מחלקת רישוי עסקים.