בין אם מדובר במאפייה שכונתית קטנה או קונדיטוריה גדולה, ובין אם מדובר בכל עסק מסוג אחר, על פי חוק אתם מחויבים בהוצאתו של רישוי עסקים. מהו רישיון עסק ורישיון יצרן? מדוע כל כך חשוב להוציאם וכיצד ניתן לקבלם באופן המהיר והנכון ביותר? על כך, בכתבה הבאה.
מהו רישיון עסק?
על פי החוק במדינת ישראל ישנה חובה בהוצאת רישיון עסק. אמנם, לא כל עסק חייב בהוצאתו של רישיון עסק זה, אולם, כשמדובר במאפייה, הרי שקיימת החובה לכך. מאפייה וכל עסק אחר בתחום המזון, כמו מסעדה, חברת קייטרינג, בתי קפה ואפילו דוכני מזון שונים, המבוססים על הכנת מזון, הגשת מזון או שיווקו של המזון, נדרשים לקבל רישיון עסק. לצד הוצאת רישיון עסק זה, נדרשת המאפייה, ומכיוון שעוסקת בתחום הקשור למזון, גם בקבלת רישיון יצרן, המהווה כתוספת לרישיון העסק. קבלת רישיונות אלה, במסגרת תהליך של רישוי עסקים, הינה זו המאפשרת למאפייה לפעול ולשרת את לקוחותיה. מכיוון שהמאפייה, כמו כל עסק בתחום המזון, עוסקת בהאכלת אנשים ובאספקת מזון, חובה על בעליה להוציא רישיון עסק ורישיון יצרן כפי שקובע החוק. בדרך זו מבטיח החוק כי הציבור, הנעזר בשירותיה של מאפייה זו, איננו חשוף לסכנות תברואתיות ובריאותיות שונות, כמו זיהומים או קלקולי קיבה. אם אתם בעלי מאפייה ומעוניינים לקבל רישיון עסק ורישיון יצרן, יהיה עליכם לפנות אל הועדה לרישוי עסקים מטעמה של המועצה המקומית, בה יוקם העסק, ולהתחיל תהליך רישוי עסקים מלא, הדורש מכם לעמוד בכל התקנות והכללים הנדרשים לצורך קבלת רישיון עסק ורישיון יצרן מזון.
כיצד מקבלים רישיון עסק למאפייה?
תהליך רישוי עסקים, לצורך קבלת רישיון עסק למאפייה וכן רישיון יצרן, דורש מידע מפורט באשר למאפייה עצמה, לרבות שרטוטים שונים המפרטים את בנייתה, הציוד שבה, המתקנים השונים, הכלים הסניטריים, סידור הרהיטים בה, מיקומם של פתחי האוורור ועוד ועוד. במקביל, נדרשת המאפייה לעמוד בכל הסטנדרטים והתקנות המחמירות של משטרת ישראל, משרד הבריאות, המשרד לאיכות הסביבה, משרד החקלאות, מכבי האש ועוד. את התהליך יש להתחיל עם תהליך הקמת המאפייה, על מנת שלא להגיע למועד פתיחתה ללא הרישיונות הנדרשים. תהליך זה, מכיוון שכולל בדיקות, בחינות ואישורים, איננו תהליך פשוט. תוכלו לעשות אותו באופן עצמאי על ידי פנייה אל כל הרשויות הרלוונטיות ותוכלו לעשות זאת גם בעזרתן של חברות, העוזרות בקיצור תהליכים וביצועם באופן המהיר, היעיל והנכון ביותר. יש לזכור כי מאפייה, שפועלת ללא רישיון עסק ורישיון יצרן, פועל בניגוד לחוק. פעילות זו עשויה להביא לידי סגירת המאפייה, שעשויה להוביל, בסופו של דבר, מלבד עוגמת הנפש, גם להפסדים כלכליים. ולכן, מומלץ להתחיל בתהליך כמה שיותר מוקדם, מומלץ כמובן גם להקפיד ולעמוד בכל הקריטריונים הדרושים, וכן להיעזר במומחים בתחום על מנת להבטיח את קבלת של כל האישורים והרישיונות הנדרשים לצורך הפעלת המאפייה.