כפי שאתם יודעים, יש היום עסקים רבים שצריכים לעבור את התהליך של רישוי עסקים, על מנת שיוכלו לפעול לפי חוק. חברות קייטרינג צריכות אף הן תהליך של הוצאת רישיון יצרן מזון ורישוי עסקים.שירותי הקייטרינג נחשבים כעסקים רגישים מאד בשל העובדה כי הם מזינים אנשים. כעסקים שאחראים על הסעדה עבור הציבור הרחב, הם טומנים בתוכם גם סכנות: האוכל חייב להיות תקין לחלוטין, נקי מחיידקים ומזיהומים שונים, ובוודאי שאסור שהאוכל יהיה חו"ח מקולקל ולו במקצת. מעבר לכך, רישוי עסקים עבור שירותי קייטרינג הוא מורכב מעצם הפעילות במתחם הכנת האוכל – עבודה עם ציוד למטבח תעשייתי היא עבודה רגישה מאד, אחסנה , הובלת מזון וכל עניין התברואה חשוב שיהיה מוסדר בחוק .

אז איך בכל זאת אפשר להוציא רישיון?

נשאלת כמובן השאלה, איך התהליך של רישוי עסקים לחברת קייטרינג יוכל לעבור בצורה טובה. בשביל זה צריך לעשות קצת סדר ולהבין אילו אישורים עליכם להוציא.
ראשית, כדי לבצע רישוי עסקים עליכם לראות שהמבנה שבו אתם עומדים להשתקע, הוא מבנה שמתאים לצורך הכנת אוכל ושליחתו. זה אולי נראה לכם קצת מובן מאליו, אבל יש כמה דברים שחשוב לשים לב אליהם – כמו לדוגמה חדר מיוחד שיוקדש אך ורק לזבל, מפלטים מתאימים לעשן, חדרים שיהיו מרווחים לשמש כמטבחים, יש לראות שמערכת החשמל של המבנה תוכל לעמוד בדרישות של המכשירים השונים, וכיו"ב.

השלב הבא של רישוי עסקים עבור חברת הקייטרינג, נוגע כמובן לבדיקת המזון עצמו. חשוב לראות שאתם תוכלו לקבל אישור יצרן, על מנת לקבל רישוי עסקים. מה האישור הזה כולל? תלוי כמובן איזה אוכל אתם מגישים. הגשה של בשר לדוגמה, מחייבת בדיקה של הווטרינר העירוני, שיבדוק כי הבשר אכן עומד בתקנים השונים, וכי הוא איננו נגוע במחלות. גם הגשה של מוצרים חלביים דורשת בדיקה מקיפה, וגם הגשה של פירות וירקות. בתהליך של רישוי עסקים, יבדקו האם אתם שומרים על האוכל בתנאי הקירור והאחסון הנדרשים, על מנת שהוא יישמר טרי ותקין.

עומדים גם בתנאים סניטריים

בשלב הבא של רישוי עסקים, ייבדקו התנאים הסניטריים עצמם בתוך המבנה של חברת הקייטרינג. למה הכוונה? גורמים שונים של המשרד לאיכות הסביבה, או האגף לאיכות הסביבה של הרשות המקומית שאחראית על רישוי עסקים, יבואו לראות האם תהליכי העבודה שלכם הם תקינים. יבדקו האם אתם אכן דואגים להפריד את הזבל בצורה טובה. יבדקו האם כל מיני תוצרי פלט של העבודה שלכם אכן מובלים בצורה טובה למקומות ייעודיים עבור זבל. בצורה כזו, רישוי עסקים מבטיח שהעסק שלכם עובד בצורה תקינה. בסיום התהליך של רישוי עסקים, תקבלו רישיון להפעלה למשך תקופה של שנה או שנתיים, ולאחר מכן יש לזכור לחדש את הרישיון.