הכנת מפעל לחוות דעת מקדמית במשרד הבריאות

אחד האתגרים המשמעותיים בהוצאת רישיון עסק ורישיון יצרן למפעל מזון, מטבח קייטרינג וכד', הוא העמידה בתנאים של מח' שרות המזון (במשרד הבריאות).

מתכנני מטבחים מרכזיים עבור חדרי אוכל מוסדיים ומנהלי פרויקט המתמחים בהקמת מפעלי מזון שונים, מתכננים אותם כך שיתאימו לתקנות משרד הבריאות במסגרת הליך חוות דעת מקדמית מול משרד הבריאות, אך האם זו ערובה להוצאת רישיון עסק ורישיון יצרן?

רצינו לעשות קצת סדר בשאלות הנפוצות – מה היא חוות דעת מקדמית במשרד הבריאות, האם חוות דעת מקדמית היא שלב חובה בדרך לקבלת רישיון יצרן, והאם באופן כללי בעל מקצוע המכין מפעל, מסעדה או בית אוכל אחר לחוות דעת מקדמית יספק לכם את רישיון העסק המיוחל.

מהי חוות דעת מקדמית

במסגרת הליך חוות דעת מקדמית מול משרד הבריאות, אנו מגישים את תוכנית העסק המבוקש או שינויים פנימיים מבוקשים כולל התכנון הפרטני וזאת לפני הקמת/שיפוץ העסק בפועל. הליך זה מאפשר לוודא כי התוכנית אכן עומדת בדרישות משרד הבריאות לפני התחלת השיפוץ וכי ניתן יהיה לקבל בסיום השיפוץ אישור משרד הבריאות במסגרת הליך רישוי עסקים/רישיון יצרן.

מתי יש לגשת להליך חוות דעת מקדמית מול משרד הבריאות

במידה והנכם מקימים מפעל מזון חדש או מסעדה/בית קפה וכל בית אוכל וגם במידה והנכם מתכננים לבצע שינויים מבניים במפעל, תצטרכו לאשר תוכנית הליך מקדמי מול משרד הבריאות. לעיתים גם במסגרת ביקורת משרד הבריאות שגרתית במפעל מזון קיים, נמצא כי נוספו פעילויות/ בוצעו שינויים המצריכים הסדרה במסגרת רישיון עסק/ יצרן.

מה הקשר בין חוות דעת מקדמית לרישוי עסקים

יש לחדד כי חוות דעת מקדמית במח' שרות המזון אינה חלק מהליך רישוי עסקים. זוהי בדיקה מקדימה (מעין "הכנה לטסט") אשר משרד הבריאות מאפשר על מנת לבדוק, טרם הליך רשמי מולם, האם המפעל עומד בדרישות לקבלת רישיון יצרן. כמובן חשוב לציין כי גם לאחר קבלת אישור משרד הבריאות עדיין יש להגיש תוכניות לשאר רשויות הרישוי ולהיעזר ביועצים נוספים המעורבים ברישוי העסק: יועץ בטיחות, יועץ נגישות, וכו'. לאחר שיפוץ/בניית מפעל המזון בהתאם לתוכנית שעברה את חוות הדעת המקדמית, ניגשים להליך רישוי עסקים הכולל גם הוצאת רישיון יצרן.

החברה לרישוי עסקים מבצעת את כל השלבים הללו וכמובן מספקת לכם מטרייה מלאה של כל היועצים הדרושים להליך המורכב. בשונה מיועצים המכינים את העסק לשלב חוות דעת מקדמית ובכך מסתיים תפקידם, אנו מלווים אותך משלב קבלת הנכס ועד לקבלת רישיון העסק/רישיון יצרן.

אחרי הכל, אישור חוות דעת מקדמית הוא אמנם שלב חשוב ומשמעותי בדרך, אך אינו מבטיח קבלת רישיון עסק ורישיון יצרן.

איך מבצעים חוות דעת מקדמית

החברה לרישוי עסקים המתמחה בהקמת מפעלי מזון בהיבטים של רישוי עסקים לומדת לעומק את העסק שלך, התכנון והמטרות. בשלב זה, מומחה בתחום רישוי עסקים למפעלים יבחן מולך את התהליך, התוצרים המבוקשים והכמויות. זהו שלב קריטי בו כל הפרטים הקטנים מהווים מידע חשוב מאוד לתכנון נכון, יעיל וחסכוני.

אנו מתכננים לכם את המפעל עם דגש על ייעול, חיסכון בכסף וכמובן הקפדה מדוקדקת על דרישות שרות המזון ועמידה בתקנות כך שהתוכניות יאושרו בסופו של יום. נדרשת כאן הבנה עמוקה ומקצועית של הליך הרישוי, ניסיון רב בהקמת מפעלי מזון והכרות עם חוקי רשויות הרישוי ובפרט של שרות המזון. לאחר שלב הלימוד, החברה לרישוי עסקים מתכננת את המפעל על כל שלביו ועורכת את התוכניות הנדרשות להליך חוות דעת מקדמית. נבנית גרמושקה, נכתבת פרשה טכנית, בודקים שאין הצטלבויות שלא יאושרו.

במידה וחוות הדעת מאושרת ע"י משרד הבריאות הרבה יותר קל לצאת לתהליך וכמובן ליישם בשטח את התוכניות. למעשה באמצעות חוות דעת מקדמית אנו מוודאים כי התכנון מקובל על משרד הבריאות מבלי להוציא כסף מיותר והשקעה מיותרת על שיפוץ שנצטרך בסופו של דבר להתחיל מחדש.

החברה לרישוי עסקים ליוותה עד כה עשרות מפעלי מזון קטנים כגדולים, חלקם מהמובילים והמוכרים בשוק המזון הישראלי. יש בידנו המלצות חמות על תהליכים מוצלחים שהן הערובה להליך יעיל, מהיר ומוצלח גם עבורך.

נשמח לסייע גם לך! פנה עוד היום לתיאום פגישת היכרות – טל'  08-9316127