טכנולוג מזון הוא האחראי על בקרת תהליכים בתכנון מפעלי מזון. החוק מחייב שטכנולוג מזון או מהנדס מזון יהיה מעורב בתהליכי בקרת איכות ייצור לקבלת ISO ו – HACCP שהם התנאי לפעילותו של המפעל.

כאשר אנו עושים תכנון מפעל מזון לצורך קבלת רישיון יצרן  אנו יוצרים תרשים זרימה של המפעל לפרטים, תרשים הזרימה הוא תכנון תהליך העבודה במפעל מקבלת חומרי הגלם > עיבודם > ייצורם > אריזתם > עד לשיווקם. תרשים זה מהווה את היסוד לשלב התכנוני של המפעל.

בתרשים הזרימה אנו מפרטים את שלבי הייצור לפי התהליך הטכנולוגי, תהליכי עיבוד ונקודות קריטיות בעלות סיכון טכנולוגי למוצר כמו תהליכים תרמיים (הקפאה מהירה, קירור מהיר, בישול, פיסטור, עיקור וכו'), תהליכי ניקוי והפרדה יצוינו תוך הדגשת נתוני עיבוד ובקרה.

תפקידו של טכנולוג מזון הוא לעבור על הסקיצות המפרטות את כל תהליכי הייצור במפעל ולאתר בעיות היוצרות הצטלבויות בתהליך הייצור או להוסיף עמדות ותהליכים בתרשים המפעל.

טכנולוג מזון הוא האחראי לצפות ולתכנן בכל שלב מה נדרש לביצוע בצורה בטיחותית, תקינה ונקיה ועל כן החברה לרישוי עסקים נעזרת בטכנולוג מזון כגורם מייעץ נוסף בשלב תכנון מפעל לרישיון יצרן.

עוד מתפקידיו של מהנדס / טכנולוג מזון – ייצור נהלי עבודה לכל מחלקה בקו הייצור, בניית תרשים זרימה עבור כל מוצר מזון מרגע הגעתו כחומר גלם ועד ליציאתו כמוצר מוגמר, איתור נק' קריטיות אשר עלולות להוות סכנה לזיהום בתהליך הייצור, מתן פיתרון לבעיות הנוצרות בהליכים אלו וכתיבת נהלי עבודה מפורטים בהתאם.

תרשים זרימה מאפית

במרבית המקרים מפעל אשר מעונין לערוך שינויים במפעל או לתכנן אותו מחדש מחפש בעל מקצוע שילווה אותו בהליכים המורכבים המתוארים למעלה, מאחר ואנו בקיאים בכל הליכי התכנון אנו מלווים את אותם המפעלים מול גורמי הרישוי עד לקבלת האישור הסופי.

החברה לרישוי עסקים מלווה תכנון של מפעלים רבים מהגדולים כגון ארומה, רולדין, אנג'ל, ברמן וכו'… ועד למפעלים קטנים.