רישיון עסק למכולת נדרש לפי צו רישוי עסקים מספר פריט 4.7 ב'.
הגדרת פריט הרישוי: מרכול – מקום לממכר מזון ומוצרי צריכה לשימוש אישי או ביתי, שאין בו טיפול במזון, לרבות משלוח מזון.

האם ניתן למכור סנדוויצ'ים בכל מכולת?

האם רישיון העסק של מכולת כולל רק מכירה ואחסנה של מזון או שחנות מכולת בעלת רישיון עסק יכולה להכין סנדוויצ'ים? רישיון עסק למכולת מאפשר לה לפרוס נקניקים וגבינות לעיני הלקוח בלבד ולהכין מהם סנדוויצ'ים.
לעומת זאת, חנות מכולת אשר מכינה סנדוויצ'ים עם שניצל או חביתה נדרשת ברישיון עסק נוסף – רישיון עסק לבתי אוכל (בדומה למזנון, מסעדה, בית קפה).
עסק המוכר עוף/שניצל (בעלי כנף) נדרש במטבח אשר עומד בדרישות משרד הבריאות ומתוכנן לטיפול בבעלי כנף.
הכנת שניצל למשל כוללת פילוט חזה עוף, תיבול, טיגון וכו'. פעילויות אילו מוסדרות בהליך רישוי עסק שאינו כלול ברישיון עסק רגיל של מכולת.
מכולת כפופה לביקורות של משרד הבריאות ולכן מוטב לה שלא תפעל בחריגה מרישיונה, הן מאחר והיא מבצעת עבירה פלילית והן בשל העונשים/קנסות שהיא עלולה לספוג והם אינם שקולים לרווח ממכירת סנדוויצ'ים.

מכולת

מה קורה למכולת שנתפסה מוכרת סנדוויצ'ים ללא רישיון בביקורת של משרד הבריאות?

במידה ונמצא שהעסק חורג מהפעילות המותרת לו ברישיון, יתבקש בעל העסק לטפל בנושא ולדווח בד"כ עד כשבועיים וכמובן שהמכולת חייבת להפסיק את הפעילות החריגה באופן מיידי (למשל מכירת סנדוויצ'ים).
במידה ומתבצעת ביקורת חוזרת ובעל המכולת לא פעל כפי שהתבקש, הוא מסתכן בשלילת רישיון העסק, בקבלת צו סגירה מותנה ואף בתביעה משפטית. העונש למכולות עלול להגיע ל 20,000 – 40,000 ש"ח.
במקרים נדירים, כשביקורת על העסק היא ממש קשה ניתן להוציא צו שיפוטי לסגירת העסק במקום.

החברה לרישוי עסקים הינה חברה מקצועית הפועלת מול רשויות רבות ומגוון רחב של עסקים. נשמח לסייע גם לך בהליך רישוי עסקים והתנהלות נכונה מול גורמי הרישוי הרלוונטים.