החוק במדינת ישראל קובע שכל עסק באשר הוא, מחויב להחזיק בתעודת רישיון לעסק. תעודה זו היא תוצאה של הליך רישוי עסקים אותו עובר כאמור, כל עסק ועסק בהתאם לתקנות ולחוקים הרלוונטיים לעיסוק שלו. כשעסקים בתחום המזון כפופים להליך רישוי עסקים קפדני ביותר.


ישנן שתי סיבות מרכזיות להליך רישוי עסקים מדוקדק יותר ואם בכוונתכם לפתוח מטבח תעשייתי כדאי שתבינו אותן היטב. הסיבה הראשונה היא שמדובר באחד מהענפים הרגישים ביותר במשק הישראלי. ענף המזון למעשה מאכיל את כולנו וטעות הכי קטנה עלולה לגרום לעשרות צרכנים להרגיש לא טוב ואף חמור מזה. הסיבה השנייה היא העובדה שבתי עסק מסוג זה לרוב מארחים מספרים גדולים יחסית של אנשים ועל כן יש לדאוג לביטחונם האישי כמו גם לוודא שהלקוחות והעסק עצמו אינו מזיק לסביבה מעצם התנהלותו. כשחושבים על כל הדברים שעלולים להשתבש בעסקים מסוג זה ובחללים בהם הם פועלים אופי הפיקוח נראה מובן למדי.

תכנון מטבח תעשייתי - החברה לרישוי עסקים

מה הקשר אל תכנון מטבחים?

תהליך הנפקת רישוי עסקים למטבחים תעשייתיים הוא למעשה מבחן אחד מתמשך שאותו עסק חייב לעבור על מנת להמשיך ולפעול. במטבחים תעשייתיים חלק לא קטן מהתקנות והחוקים מתייחס אל המטבח עצמו, המקום בו יש פעילות מרובה, המקום עם הפוטנציאל הגדול ביותר לבעיות. בעלי מטבחים אשר מבטלים את חשיבות המטבח ותכנונו עושים טעות מרה ולא חסר בתי עסק שנסגרו אשר ייתמכו בהצהרה זו. האכיפה הולכת והופכת יותר ויותר צפופה, במיוחד בתחום המזון. מטבח חדש שתוכנן ללא ייעוץ מקצועי מעודכן ואיכותי עלול שלא לקבל את הרישיון הנכסף ולהידרש למקצה שיפורים שיידחה את פתיחת העסק בצורה משמעותית, מטבחים פעילים שנדרשים לחידוש הרישיון או בדיקה של גוף כזה או אחר עלולים אף הם למצוא את עצמם במקום מאד לא טוב עם קנסות ודרישות לשיפוצים ושינויים שיעלו יותר ממה שכל העסק מרוויח. בקצרה, לא קשה להבין שלתכנון המטבח, הלב הפועם של כל עסק מזון, יש השפעה ישירה אל כל נושא הרישוי ומכאן שיש להתייחס אליו בהתאם, להשקיע מראש ולמנוע צער והפסדים כלכליים מאוחר יותר..

רישיון יצרן

אי אפשר לדבר על רישוי עסקים למטבחים תעשייתיים מבלי להזכיר את נושא רישיון היצרן שהוא, במקרה של עסקי מזון, תנאי לקבלת רישיון העסק. בדיקות הזכאות לרישיון מסוג זה נעשות על ידי מח' שירות המזון במשרד הבריאות והן מתמקדות בעיקר באיכות מוצרי המזון כמו למשל בדיקות של מוצרי הבשר על ידי הווטרינר העירוני, בחינה מדוקדקת של תנאי האחסנה וההגשה של המזון, דרגות טריות וכיוצא בזה.

איכות הסביבה

בשנים האחרונות נכנסה עוד נקודה אותה בודק תהליך הרישוי וזאת הנקודה הירוקה שמתייחסת לאיכות הסביבה. את האינטרס הזה מייצג האגף המקומי לאיכות הסביבה של הרשות המקומית הרלוונטית, אנשי מקצוע מיופי כוחו מגיעים אל העסק ובוחנים מקרוב את תהליכי העבודה, ההתייחסות לזבל, אל תוצרי הפלט וכו' כשהכל נבדק במדדים של נזק סביבתי.