החלטתם להקים עסק פרטי? קודם כל, מגיע לכם המון המון מזל טוב! הקמת עסק זהו צעד שאפתני ואמיץ, אשר דורש המון סבלנות, נחישות והשקעה.רק מעטים מעזים ללכת על החלום שלהם במלואו, ולעבור מעבודה כשכירים, לעבודה בתחום שמעניין אותם ולפי התנאים שלהם עצמם. אל יתרונות אלו מתלווים גם חסרונות, כמו הצורך להתמודד עם נפילות ואכזבות, והחובה להשקיע 110% מעצמך בעסק בשנותיו הראשונות, ללא פשרות. הדרך לביסוס של עסק פרטי והבאתו לידי שגשוג היא תלולה ומפותלת, ורק הטובים ביותר מגיעים לפסגה, וגם מצליחים להישאר שם.

מי שמתכוון להיכנס לעולם העסקים ודאי יודע, שעד פתיחת המשרד החגיגית עוד צפויה לו עבודה רבה. הדבר החשוב ביותר שעסק זקוק לו, כדי להתחיל לפעול, הוא קבלת רישיון עסק מהרשות המקומית – תהליך ביורוקרטי ארוך ומייגע לכל הדעות. בכתבה זו ניתן לכם מספר טיפים לייעול של תהליכי רישוי עסקים , כדי שתוכלו לעבור אותם בשלום ובמהירות האפשרית.

הכירו את התהליך של קבלת רשיון עסק

על מנת שנוכל להתמודד באופן הטוב ביותר עם התהליך של רישוי עסקים, עלינו להבין קודם כל מאילו שלבים הוא מורכב. בשלב הראשון, בעל העסק מגיש בקשה לקבלת רישיון לאגף המע"מ באזור המגורים שלו, יחד עם המסמכים הדרושים. בקשה זו מועברת לאחר מכן לרשות המקומית, וממנה לרשות הרישוי של עסקים, עבור בחינה מדוקדקת וקבלת החלטה.

באם העסק נמצא מתאים, הבקשה מועברת הלאה לאישורים של גורמים שונים, כגון: מנהל מקרקעי ישראל, המשרד לאיכות הסביבה, משרד התחבורה, היחידה לרישוי ופיתוח עסקים ועוד גופים רלוונטיים אחרים. לאחר שהבקשה מקבלת את האישורים המתאימים, רשות הרישוי מוודאת, שבעלי עסקים ביצעו את כל התנאים המקדימים הדרושים מבחינת החוק, ואם התשובה היא חיובית – הוא מקבל את הרישיון.

רוב התהליך עובר ללא צורך בהתערבות פעילה של בעל העסק, אך עדיין – מדובר בתהליך ארוך מאוד, שעלול להיקטע מספר פעמים ולחזור על עצמו באם תימצא אי התאמה בין הבקשה לבין החוק. פתיחה בתהליך זה מספר פעמים תגרור, כמובן, גם השקעה כספית רבה.

כיצד נמנעים מתקלות בעת תהליך רישוי עסקים?

על מנת לייעל את תהליך הרישוי ולזרז אותו, ישנם מספר דברים שתוכלו לעשות. דבר ראשון ובסיסי הוא, להצטייד במסמכים המתאימים בעת הגשת הבקשה לאגף מע"מ. לפני הגשת הבקשה גשו לבנק ופתחו לעצמכם חשבון בנק עסקי – את האישור הבנקאי ופרטי החשבון יהיה עליכם לצרף לטופס הבקשה. בנוסף לכך, ודאו עם עו"ד, שיש בידכם חוזה עבודה וחוזה שכירות תקין, שגם אותם תצטרכו לצרף לבקשה.

מלבד זאת, לאורך כל התהליך ובעיקר אם בקשתכם נדחית, מומלץ מאוד שתתייעצו עם יועץ מס או רואה חשבון, אשר יוכלו לעזור לכם לנהל את ענייניכם באופן מסודר, יעיל, ורווחי מול מס הכנסה ומול גורמים עסקיים אחרים.