הליך רישוי עסקים משתנה בהתאם לסוג העסק ומצריך אישורים והתאמות ע"פ החוק. בעסקים מתחום המזון התקנות רישוי עסקים הן רבות ומתייחסות בעיקר לטיפול במזון, במטרה לשמור על איכותו וטריותו עד לרגע בו הוא מוגש לקהל היעד. תקנות רישוי עסקים לבתי אוכל מספק הגדרות מדויקות בהתייחס לעסקים המוגדרים כ"בית אוכל".

בית אוכל בהגדרתו מתאר

1. מסעדה חלבית או בשרית בה מתבצע הליך בישול
2. מסעדות קצה המקבלות את המזון מחברות קייטרינג חיצוניות ומבשלות רק מנות קלות
3. בתי קפה המגיש מזון שאינו בשרי וכולל סנדוויצ'ים, חביתות פסטות ומשקאות
4. מזנונים מכירה של מזון ארוז ומשקאות
כל העסקים המוזכרים ועומדים בהגדרה כבתי אוכל אינם רשאים למכור מזון בכמויות מסחריות מחוץ לבית העסק אולם, רשאים להוציא שירות משלוחים (שאינו מיועד לאירועים).
כאשר מדובר על שמירה על טריות המזון ואבטחת איכותו כל בית אוכל חייב בהצגת תרשים זרימה, המתאר את מסלול המזון מהרגע בו הוא מוכנס לבית העסק ועד להגשתו/מכירתו. בתרשים זה אין המזון יכול לחזור לאחור ועל כך מושם דגש רב בהכנת העסק ותיק הרישוי המתאר אותו.

תרשים הזרימה צריך לכלול את כל המדורים על פי התקנות רישוי עסקים המתבקשותדף המתאר את תקנות רישוי עסקים

1. מחסן לחומרי גלם יבשים
2. מקפיא בשר
3. מקפיא לבעלי כנף
4. מקרר חלבי
5. מקרר ביצים
6. מדור שטיפה וחיטוי ירקות
7. מדור חיתוך ירקות
8. מקרר סלטים מוכנים
9. מדור לעיבוד בשר + מקרר בתהליך
10. מדור לעיבוד עופות + מקרר בתהליך
11. מדור לעיבוד דגים + מקרר בתהליך
12. מדור בישולים
13. אזור לסידור מנות
14. אזור שטיפת כלים

תקנון רישוי עסקים – בתכניות המוגשות עבור בתי אוכל יש להקפיד להוסיף את התכניות הבאות

1. תכנית לאספקת מים בה מסומנים קווי המים הנכנסים וזרימת המים לאורך כל מטבח העסק
2. תכנית ובה סימון של מכשירי חימום וזרימה של מים חמים
3. תכנית ובה מתואר מיקומו של מתקן לריכוך המים
4. תכנית המתארת קווי אספקת מים למערכות כיבוי אש
5. תכנית המתארת את המתקנים השונים הנדרשים: מדיח כלים, מרכך מים, צנרת כיבוי אש, נקודת מים בסמוך לפח האשפה וכו'.

תקנות רישוי עסקים לבתי אוכל משתנות כמובן בהתאם לסוג בית האוכל אולם בכולם לא יתאפשר מצב בו תהליך הזרימה במטבח אינו חד כיווני ובמקרים אלה אין ספק כי העסק לא יוכל לעבור בהצלחה את הליך הוצאת רישיון עסק.