מחלקת רישוי עסקים בנתניה נמצאת באגף רישוי עסקים בעריית נתניה
כתובת: שדרות ויצמן 22 קומה 4 נתניה.
מנהל אגף רישוי עסקים מכרזים ושילוט בעריית נתניה הוא מר נפתלי קאיקוב
המחלקה מטפלת ברישינות עסק, שילוט לרבות הסרת שילוט פיראטי, כסאות/שולחנות וכן מכרזים.
על מנת להגיש בקשה לרישיון עסק בנתניה יש לתאם מועד הגעה, לעיין בהנחיות האגף לקבלת מידע אודות הוצאת רישיון עסק בנתניה ולהוריד טפסים רלוונטיים.
מינהל ההנדסה נמצא ברחוב הצורן 3 אזה"ת החדש.
טלפונים במחלקת רישוי עסקים נתניה
הנהלת אגף רישוי עסקים נתניה: 09-8605822/3
שירות לקוחות: 09-8605820/864/865 פקס: 09-7490532
דוא"ל: asakim@netanya.muni.il
מהנדסי רישוי עסקים 09-8605863, 09-8608830
שעות קבלת קהל באגף רישוי עסקים נתניה (לא בקורונה) : ימים א-ה 08:30-13:00 יום ג 14:00-18:00
ייעוץ פרטני לרישיון עסק בנתניה
ניתן להתייעץ עם עובדי האגף לרישוי עסקים נתניה בנושא הוצאת רישיון עסק ולקבל הסבר על תהליך רישוי העסק עוד לפני שלב ההגשה לרישיון עסק, מידת התאמת העסק לדיני התכנון והבניה, בדיקת מצבו המשפטי של העסק או המבנה שבו העסק יפתח.
יש לצרף לבקשת חוות דעת:
תרשים סביבה בקנה מידה 1:2500 ,מפה מצבית בקנ"מ 1:2500, תכנית עסק בקנ"מ 1:100 ואם מדובר בבית אוכל אז בקנ"מ 1:50. חשוב לציין שחוות דעת מקדמית לא מהווה היתר או רישיון עסק לניהול העסק.
תוכל/י להתייעץ איתנו ללא תשלום לגבי רישוי עסקים בנתניה. אנו מלווים מאות עסקים בהוצאת רישיון עסק במהירות וללא עיכובים. התקשר/י – 08-9316127
יש לא מעט אנשים, שהיו רוצים להקים עסקים בנתניה. נתניה היא עיר אשר נמצאת בפיתוח מואץ, ואף מספקת שירותים רבים לתושבים. כל מי שרוצה לפתוח עסק בנתניה, צריך כמובן לפנות לאגף רישוי עסקים של העיר.
נתניה ידועה כעיר שמקפידה מאד על נושא רישוי עסקים בתחומה. חשוב להבין שאגף רישוי עסקים לא פועל רק למען בעלי העסקים, אלא גם למען תושבי העיר. תושב העיר רשאי לפנות אל אגף רישוי עסקים במידה וחושב שעסק מסוים חורג מהתקנות. לכן, במידה ואתם מתכננים לפתוח עסק חדש, כדאי תמיד לפנות קודם כל לאגף רישוי עסקים בנתניה, ולבצע הכל כחוק.
תהליך רישוי עסקים בנתניה
לאחר שהגשתם בקשה לאגף רישוי עסקים בעיר, יתבצע תהליך שבו העירייה שולחת תוכניות ומסמכים לאגפים השונים. בהליך רישוי עסקים, יתקבלו אישורים מתוך גופים מקומיים של העיר וגם מתוך רשויות של המדינה.
אם נתמקד תחילה באגפים העירוניים שיתנו לכם אישור לרישוי עסקים, נוכל למצוא מספר אגפים מרכזיים שיבדקו את העסק שלכם. אגף כזה לדוגמא הוא אגף ההנדסה של העיר האחראי על נושא חריגות והיתרי בניה.
תחת אגף רישוי עסקים, פועל בין השאר גם צוות של תברואנים. צוות התברואנים כפוף ישירות לאגף רישוי עסקים. לכל עסק קיימים תנאי תברואה שונים (אין דין תברואה של מקום שמוכר מוצרי חשמל, כמקום אשר מוכר מזון), אולם ככלל תמיד יהיה עליכם לעמוד בתקנות התברואה של עיריית נתניה.
במידה והעסק שלכם עוסק במכירה של מזון מהחי, הווטרינר העירוני יבדוק את טיב הבשר שאתם מתכוונים למכור, לוודא שהוא ראוי למכירה ולמאכל. כמובן שהווטרינר העירוני גם מטפל בעסקים אשר עוסקים במכירה של בע"ח ומוצרים עבור בע"ח.
עבודה מול רשויות ארציות
לאחר שפניתם לאגף רישוי עסקים, בין השאר יהיו גם גופים כלל-ארציים שיבדקו את העסק שלכם, ויוודאו שהוא עומד בתנאים של רישוי עסקים. בין הגופים הללו אפשר לציין לדוגמא את משרד התחבורה. משרד התחבורה כמובן עוסק בתחום של רישוי עסקים, עבור בתי עסק אשר עוסקים בהפעלה של כלי תחבורה מכל סוג שהוא – בין אם מדובר על הפעלה של כלי שיט, תחנת מוניות או השכרת רכבים. גוף ארצי נוסף שמופקד על רישוי עסקים מסוימים הוא משרד החינוך. בסמכות משרד החינוך לבדוק רישוי עסקים עבור הפעלה של קייטנות פרטיות ומכוני כושר למשל נדרשים באישור משרד הספורט והתרבות.