אתם באופן טבעי רוצים להרחיב את רשת האופנה שלכם, ולפתוח סניפים חדשים. האם יש צורך לבצע את התהליך של רישוי עסקים עבור כל סניף חדש שאתם עומדים לפתוח? בהחלט כן!
למה בעצם צריך לבצע רישוי עסקים בכל פעם מחדש? משום שלכל עירייה או מועצה מקומית, יש הוראות והגבלים משלה למתן רישיון עסק בתחומה. נכון שכולן כפופות להוראות של משרד התמ"ת, אבל הן בהחלט רשאיות לקבוע תקנות נוספות של רישוי עסקים בתחומן. באופן כללי, כדאי לזכור שמבין מגוון העסקים שצריכים לעבור תהליך של רישוי עסקים, חנות אופנה דווקא לא צריכה כמות גדולה מידי של אישורים והיתרים. אז מה בעצם עושים בתהליך של רישוי עסקים עבור סניף חדש של הרשת שלנו?

תהליך רישוי עסקים שיש לבצע

ברגע שהחלטתם שאתם רוצים לפתוח סניף חדש לרשת האופנה שלכם, אתם דבר ראשון צריכים לפנות לגוף השלטון המקומי, במקום שבו יפתח הסניף החדש. ראשית עליכם להתעסק בעבר – שלחו למועצה פירוט על הרשת שלכם, פרטו היכן כבר יש לכם סניפים, ואיזה תהליכים קודמים של רישוי עסקים כבר ביצעתם בעבר.
לאחר מכן, יש להתחיל לצרף מסמכים הנוגעים לתכנון של הסניף החדש – כמעט לכל מועצה מקומית יש מחלקה שהעוסקת ברישוי עסקים. למחלקה זו אתם שולחים את התכנון של הסניף שלכם, רשימה של היתרי בניה שקיבלתם, הכתובת המיועדת של הסניף, פירוט של חלוקת השטח שלו וכיו"ב.
חשוב מאד לשים לב שיש התאמה מוחלטת בין המסמכים שאתם שולחים למחלקת רישוי עסקים, לבין המצב במציאות. דאגו לתעד בדיוק את המצב כמו שהוא, על מנת שכאשר המועצה המקומית תבצע בדיקה, היא תוכל לראות ששלחתם מסמכי רישוי עסקים אמינים.
בשלב הבא, מחלקת רישוי עסקים פונה לגופים אזוריים או ארציים, שיבחנו האם הסניף החדש עומד בתקנות. כאן המקום לציין, שיש הבדל בין סניף של חנות שנפתח בשטח ציבורי, קרי ברחוב, לבין סניף חדש שנפתח בתוך קניון. משרד התמ"ת העניק תקנות נוספות. באופן עקרוני, סניף חדש שיפתח בתוך קניון, יצטרך לעמוד בתקנות נוספות של גופים כמו משטרת ישראל, משרד הבריאות והמשרד לאיכות הסביבה. כוחם של אישורים אלו יהיה לשנה אחת, ואז אותם גופים יבחנו מחדש את המצב מול מחלקת רישוי עסקים.

ומה עם רישוי עסקים אם החנות מחוץ לקניון?

אם הסניף החדש שלכם יהיה מחוץ לקניון, התהליך של רישוי עסקים הוא קצת יותר פשוט. במקרה כזה, תצטרכו ככל הנראה אישור אך ורק ממשטרת ישראל, וממחלקת רישוי עסקים של המועצה המקומית הרלוונטית. אגב, אם אתם רוצים גם להקים מחסן בצמוד לסניף החדש, יש חשיבות לגודל של המחסן בתהליך של רישוי עסקים. אם המחסן הוא בגודל של עד 500 מ"ר, אין צורך באישור מיוחד של רישוי עסקים. לעומת זאת, אם המחסן עולה על גודל זה, יש כבר צורך לקבל אישור של מחלקת רישוי עסקים, כמו גם ממשטרת ישראל.