תקנת רישוי עסקים – התקנת מד רעש באולם שמחות

כאשר מחליטים לפתוח אולם שמחות או גן אירועים רשימת המחויבויות העומדות בפני הבעלים היא כמעט

מד רעש באולמות אירועים אין סופית. בעלי אולמות וגני אירועים מחויבים בהליך רישוי עסקים מול הרשות המקומית בה מופעל המקום. תהליך רישוי העסקים לאולם שמחות הוא תהליך ארוך ובירוקראטי ודורש תשומת לב עד לאחרון הפריטים והדקויות על מנת להבטיח את בטיחותם ובריאותם של קהל הציבור המבקרים במקום. מעבר לבטיחות אש, תברואה, משטרה ושאר היבטים של הוצאת רישיון עסק נדרשים בעלי האולמות גם לעמוד בתקנות המגדירות את עוצמת הרעש במקום.

עוצמת הרעש באירועים היא נושא כאוב שלא פעם, יכול להביא לנזק ממשי עבור קהל הנוכחים. רעש מוגדר כהפרעה סביבתית כאשר הוא בעוצמה של למעלה מ 60 דציבלים וכאשר הוא מגיע לרמה של 80 דציבלים ויותר הוא אף מוגדר כמזיק. נכון שההשפעה של עוצמת הרעש משתנה מאדם לאדם אולם, הנזק בחשיפה לרעש הינו נזק מצטבר עד כדי נזק לשמיעה, לחץ דם, שיבוש בקצב הלב ועוד וישנם אנשים אף שמדווחים על תופעות של פחד, חוסר ריכוז וחוסר מנוחה.

באוקטובר 2006 נכנסו לתוקף תקנות חדשות בתחום רישוי העסקים, העוסקות בצורך להתקן מד רעש באולמות אירועים. התקן קובע כי העוצמה המקסימאלית באזורי הישיבה של האורחים לא תעבור את ה 85 דציבלים. ולשם כך, ישנה מחויבות בהתקנת מד רעש לניטור עוצמת הרעש במהלך האירוע. ע"פ התקנות חריגה מעוצמת הרעש המותרת תפעיל נורת אזהרה למשך כ 30 שניות ולאחריה ינותק זרם החשמל למערכת ההגברה. כמו כן מחויבים בעלי האולמות להציב שילוט הולם המודיע על מערכת לניטור עוצמת הרעש במקום.

האומנם קיימות תקנות המבטיחות את רמת הרעש במהלך אירועים אולם קיימת בעיית אכיפה של התקנות, בעיקר בשל חוסר בכוח אדם מקצועי ולאור העובדה שמרבית מהעובדים בתחום עובדים בשעות הבוקר, בעוד מרבית האירועים מתרחשים בשעות הערב המאוחרות. בעיה חמורה עוד יותר נעוצה בעובדה שכיום פועלים בישראל הרבה בתי עסק הכוללים בניהם אולמות אירועים ללא רישיון עסק בתוקף או ללא רישיון בכלל.

מכיוון שבדיקת עוצמת הרעש יכולה להיות מטרד עבור האורחים במהלך האירוע הועלו רעיונות לאכיפה קבועה ע"י הקלטה רציפה של מדידת עוצמת הרעש וגישה לנתונים ע"י אפליקציה באינטרנט אולם טרם נעשו פעולות בתחום זה ורעש באירועים עדיין ממשיך להוות מטרד עבור חלק מהציבור.