החלטתם לפתוח עסק חדש? קודם כל שיהיה בהצלחה. לפי פתיחת עסק חדש, חשוב מאוד לבדוק האם סוג העסק שלכם מצריך רישיון עסק לשם הפעלתו. חוק רישוי עסקים בישראל מפרט יותר ממאה תחומי עיסוק שונים, הטעונים ברישיון עסק. מדובר בעסקים כמו מפעלי מזון, אולמות אירועים, מסעדות, חברות קייטרינג, בתי קפה, מפעלי תעשייה שונים, מתחמי ספורט, תיירות ונופש, מוסכים, בתי מרקחת ובתי טבע ועוד. ישנם בתי עסק אשר אינם חייבים ברישיון עסק לפי חוק רישוי עסקים, כגון: משרדי מקצועות חופשיים כמו ראיית חשבון או עריכת דין, חנויות למוצרי כתיבה ועוד.

אם אתם מתכננים לפתוח עסק חדש, חשוב עוד לפני רכישת או שכירת העסק ולקיחת ייעוץ עסקי, לבדוק מול הרשויות האם יש צורך בהוצאת רישיון עסק לשם הפעלתו והאם סוג העסק מתאים לייעודו לפי תב"ע עירונית. במידה וסוג העסק החדש אכן טעון רישיון עסק, עליכם להתחיל בתהליך רישוי עסקים, אשר רק סיומו תוכלו לקבל רישיון עסק ולהפעיל את העסק כחוק.

רישוי עסקים לעסק חדש – מתחילים בתהליך

פתיחת עסק חדש אינה עניין פשוט ומצריכה משאבים כלכליים ונפשיים רבים. בנוסף, מלבד כל ההוצאות והבעיות הכרוכות בפתיחת עסק חדש, יש להוציא רישיון עסק. תהליך רישוי עסקים הוא תהליך ארוך, אשר מצריך טרטורים ביורוקרטיים רבים, קבלת אישורים שונים ועמידה בביקורות שונות. תהליך רישוי עסקים אף כרוך בתשלום אגרות שונות והוצאות כלכליות לא מעטות, שיש לקחת בחשבון מראש בעת פתיחת עסק.

על מנת להקל על תהליך רישוי עסקים ולקצר את זמן קבלת רישיון העסק, מומלץ מאוד לבעלי עסקים חדשים להתייעץ עם חברה המתמחה בכל הקשור לתחום רישוי עסקים, אשר תייעץ ותסייע לכם לקבל את האישורים הנדרשים מהר יותר ואף תייצג אתכם מול הרשויות ותחסוך לכם לא מעט כאבי ראש מיותרים.

תהליך רישוי עסקים לעסק חדש

כאמור, בעת פתיחת עסק חדש, יש לבדוק האם העסק טעון רישוי לפי חוק רישוי עסקים. במידה וכן, יש להתחיל בתהליך רישוי עסקים מול הרשויות. על מנת להגיש בקשה לרישיון עסק ולהתחיל בתהליך רישוי עסקים, יש להציג לרשות המקומית בה ממוקם העסק, את כל המידע על העסק – יש לבנות תכנית עסק מקיפה, הכוללת את כל פרטי העסק, כתובתו המדויקת כולל גוש וחלקה, מבנה העסק ותסריט שלו.

לאחר מכן, תחל הרשות המקומית בבדיקת התכניות והמסמכים ותעביר את התכניות לכל הגורמים הרלוונטיים, שצריכים להנפיק אישורים להפעלת העסק כחלק מתהליך רישוי עסקים וקבלת רישיון עסק. מדובר בגורמים כגון: הרשות המקומית, משטרת ישראל, משרד הבריאות, שירותי הכבאות ועוד. על בעל העסק לעמוד בדרישות הגורמים השונים ורק לאחר מכן יוכל לקבל את רישיון העסק, המאפשר לו לפתוח את העסק החדש.