מתכנן לפתוח מסעדה? בשעה טובה! אתה בטח עסוק מעל הראש בתכנון והקמה, רכישת ציוד למסעדות ועוד, אך חשוב שתזכור: על מנת שהמסעדה תפעל כחוק עליך להוציא רישיון עסק כחוק.
תוקף רישיון עסק למסעדה הינו 10 שנים.
גורמי הרישוי המעורבים בהליך רישוי עסקים למסעדה הינם:
מחלקת ההנדסה, כיבוי אש (תצהיר במקרה שהמקום המיועד ל 50 איש לכל היותר ששטחו עד 150 מ”ר לרבות סגירת חורף), נגישות ומשרד הבריאות.
רישוי עסקים למטבח מוסדי מתייחס למעשה לפריט רישוי 4.2 א' מסעדה.
איתור מיקום למסעדה
במידה וטרם חתמת על חוזה שכירות / קניית נכס בו תוקם המסעדה, נדרש לבדוק האם יעוד המבנה הנדרש (מסחר) תואם את הנכס המדובר בפועל והאם אין חריגות בניה כגון תוספות גלריה, תוספות בניה וכדומה.
האם אתה יכול לבצע בדיקה זו בעצמך?
קיימות שתי דרכים לקבלת המידע מהרשות:
- פניה למח' ההנדסה ברשות המקומית וקבלת מידע בע"פ (מידע זה הינו ראשוני ומוצג ללא אסמכתא).
- הגשת בקשה לחוות דעת מקדמית מהרשות, הליך שלוקח כחודש ימים.
יש לקחת בחשבון כי לא תמיד ניתן לקבל את התמונה המלאה – לעיתים חלק מהמידע אינו זמין ולא לכל נכס יש את ההיסטוריה הרלוונטית לפעילות המבוקשת, ייתכן ומסעדות שפעלו בעבר במקום שילמו הון עבור "שימוש חורג" (והרישיון פג) וייתכן שמעולם לא פעלה במקום מסעדה.
במצבים כאלה סיכוייך לפספס גבוהים, מה תקבל מאתנו?
בדיקת הנכס הנבחר
לאחר מציאת נכס פוטנציאלי משרדנו יערוך תיק מידע על הנכס. תיק זה סוקר ומנתח את המצב ההנדסי המלא של הנכס מול מחלקת ההנדסה לרבות הצגת כל האסמכתאות הקיימות ברשות המקומית.
תכנון מטבח מסעדה
על מנת לקבל רישיון עסק למסעדה יש לקבל בשלב הראשון חוות דעת מקדמית של משרד הבריאות.
חשוב לדעת שהתהליך לקבלת רישיון עסק למסעדות אינו מסתיים בתכנית אדריכלית של המטבח "לפי דרישות משרד הבריאות" (כפי שמספקים אדריכלים מסוימים או מתכנני מטבחים).
כדי שמסעדה תקבל רישיון עסק כחוק עליה לעמוד בכל הדרישות של גורמי הרישוי המאשרים את הבקשה לרישיון עסק – הנדסה, כבאות, משרד הבריאות, תברואה ולעיתים היח' לאיכות הסביבה בעיריה.
הדרישות לעיתים מורכבות ונדרש לקבל את אישור כל המחלקות על מנת לקבל את רישיון העסק המיוחל .
אנו נלווה את הליך הרישוי למסעדה באופן מלא כך שתעבור בהצלחה את כל גורמי הרישוי ותקבל רישיון עסק במהירות האפשרית.
רישיון עסק למסעדות – למה איתנו
א. החברה לרישוי עסקים בע"מ מנוסה מאוד בתכנון מסעדות על פי דרישות חוק רישוי עסקים וגורמי הרישוי המאשרים את ההליך, עם תכנון נכון לעשרות מסעדות בתל אביב ובשאר חלקי הארץ.
ב. אנו נספק לך תכנון אדריכלי שיאפשר לך לפתוח את המסעדה עם רישיון עסק בשונה מעבודה עם אדריכל עצמאי שדרישות חוק רישוי עסקים בדר"כ פחות מוכרות לו ובעדיפות משנית.
ג. אנו מתנהלים מול כל גורמי הרישוי ומחויבים לתהליך מלא, בשונה ממתכנן מטבחים שעובד מול משרד הבריאות אך אינו מכיר לרוב את מכלול גורמי הרישוי שהנם חלק אינטגרלי מקבלת רישיון עסק.
ד. הצוות שנעמיד לרשותך ייתן לך מענה בכל היבטי התכנון המורכבים ובסנכרון מלא מול גורמי הרישוי.
תן לנו לסייע לך, צלצל עכשיו – 08-9316127